Légy te a XXI. század Szent Kristófja

2019. február 06. 09:00

Jézus példájára az ezer idegenekhez is tudjunk irgalmas felebaráti szeretettel oda fordulni.

2019. február 06. 09:00
Böjte Csaba
Facebook

„A társadalmunkat összetartó szövet nagyon meggyengült. Vélt, valós sérelmeink alapján hihetetlen könnyen fordítunk hátat egymásnak, engedjük el egymás kezét. A bajban lévő gyermekeink közül nagyon soknak vannak rokonaik, szüleik, de a magára maradt idősek közül is a legtöbbnek van rokona, hozzátartozója. Jézus Krisztus lehajol egy ezer idegenhez, félretesz mindent és elindul Jairushoz, hogy a szenvedő gyermekén segítsen, a beteg asszonyt a nagy tömegben is megszólítja.

Milyen jó lenne, ha Jézus Krisztus képére, hasonlatoságára átalakulnánk!! Ezen a napon imádkozzunk azért, hogy Jézusnak a beteg gyerekhez siető, szenvedő beteghez lehajló szép vonásai felragyogjanak a mi arcunkon is. Adja az Isten, hogy elsősorban a vér szerinti rokonainkat gondozzuk, ápoljuk, de Jézus példájára az ezer idegenekhez is tudjunk irgalmas felebaráti szeretettel oda fordulni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. február 06. 21:52
"Ezer idegen" = ezerszeresen idegen.
mokány
2019. február 06. 21:48
Amilyen az "Adjon Isten!", olyan lesz a "Fogadj Isten!".
annamanna
2019. február 06. 13:59
"Jézus Krisztus lehajol egy ezer idegenhez" "Jézus példájára az ezer idegenekhez" "egy ezer idegen" "ezer idegenek" Milyen nyelven létezik ilyen kifejezés? Románul talán? Mert hogy a magyarban nincs efféle szófordulat, az biztos.
Rony Tronco
2019. február 06. 10:56
Magyarország az ezer idegenhez szeretettel fordul. Iskolát, kórházat, templomot épít az üldözött keresztényeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!