A kapitalizmus végső célja

2019. február 05. 19:51

A gondolataidat a közösségi oldalak zsákmányolják ki haszonszerzésre, cirkuszi bohóc vagy.

2019. február 05. 19:51
Bereczky Tamás
Tumblr

„A végső cél a kapitalizmusban természetesen az, hogy semmid ne legyen, hanem a képességeid, a munkaerőd és a tested eladása után nyom nélkül tűnj el.

Bérled a lakásodat, bérled az autódat, fizetsz a vízért és azért, hogy elföldeljenek. A munkáltatód az életed minden percét ellenőrizni igyekszik, és elválaszthatatlan része vagy a korporációnak. A gondolataidat a közösségi oldalak zsákmányolják ki haszonszerzésre, cirkuszi bohóc vagy. Az adataiddal kereskednek. Meddig tűröd?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. február 06. 15:17
Mindezt meg is osztotta a Tumblr közösségi oldalon. HAHAHA
catalina9
2019. február 06. 12:17
Bereczky elvtárs az új Che Guevara.... "Emlékezetes: a Bereczky, Paller és Társai Bt. a közelmúltban úgy nyert el 90 millió forintot két egymást követő - ugyancsak sürgősséggel indokolt, tehát meghívásos - közbeszerzési eljáráson, hogy még csak elvileg sem vehette fel vele senki a versenyt. A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) kínosan ügyelt arra, hogy ne bonyolítsa túl a saját dolgát. A tavaly 4200, majd az idén márciusban 10 ezer oldal rendkívüli határidejű fordítást Bereczkyék mellett kizárólag olyan cégekkel pályáztatta meg, amelyek eleve nem feleltek meg a kiírásnak - vagyis egy laza csuklómozdulattal kizárhatók voltak az eljárásból"
istvánkeve
2019. február 06. 12:13
A cikkíró kapitalizmus jellemzése helyes. Az egyetlen lényeges különbség, ezt a szocializmussal összehasonlítva az, hogy ezt nem muszály csinálni. El lehet menni és bao-bao- ban élvezni a napot és a benszülött lányok föztjét.
Jason Bourne
2019. február 06. 10:03
Világmegváltó messiásnak képzeli magát a szegény écbeteg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!