Furcsa antifasizmus? Inkább furcsa megbocsátás!

2019. február 28. 14:52

A Jobbiknak az antiszemitizmus és a rasszizmus képezi ideológiai alapját már a kezdetektől.

2019. február 28. 14:52
a.j.megyeri
Lekvár és Jam

„Gadó János barátom Szombatban megjelent írását olvasva a hét végén nem bírok elmenni szó nélkül annak téves konklúziói mellett.

Gadó a Köves Slomó rabbi Echo TV-s interjúját főként azért kritizálja, mert Köves rabbi miközben a Jobbikot ekézte, Gadó szerint szó nélkül hagyja a kormány antiszemita vagy annak tűnő kilengéseit. Ezek közt Gadó kiemeli a kormány Soros elleni kampányát, melyek szerinte rájátszanak az antiszemita érzelmekre. És egyáltalán, miért nem dől be a Jobbik néppártosodási törekvésének miközben, írja Gadó, a kormányzó Fidesz vette át a Jobbik helyét a politikai paletta szélsőjobb oldalán.

Több ponton is hibás a Gadó-féle logika. Sorjában:

  1. A Jobbiknak az antiszemitizmus és a rasszizmus képezi ideológiai alapját már a kezdetektől. Vezetőik sorában a cigány-verésért korábban jogerősen (sic!) elítélt és azóta is lépten-nyomon zsidózó és cigányozó Schneider Tamás ül az elnöki székben, a zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Márton parlamenti frakciójuk vezetője, Szabó Gábor a Jobbik »Goebbelse« agytrösztje és a sor hosszan folytatódik. Ez a nyílt és kendőzetlen antiszemitizmus semmilyen módon nem hozható egy súlyba a Fidesz szélsőjobb szavazókra kacsintó lépéseivel. Még az oly sokat vitatott Soros ellenes kampánnyal sem, akkor sem, ha meggyőződése valakinek, hogy az rájátszik a társadalomban szunnyadó antiszemita érzelmekre. Hogy hozható egy szintre a nyílt rasszizmus egy sejtető/rejtett érzelemmanipulációval.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. március 01. 10:49
Furcsa antifasizmus? Inkább furcsa megbocsátás!" inkább furcsa Gadó...illetve nem is furcsa, csak hozza a formáját...
pollip
2019. február 28. 19:16
Nekem sem tetszettek Gadó csusztatasai.
zakar zoltán béla
2019. február 28. 17:26
89%
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!