A konzultáció nem pusztán a tizenegy kérdés megválaszolásáról szól

2019. január 02. 12:49

Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája.

2019. január 02. 12:49
Novák Katalin
Novák Katalin
Magyar Hírlap

Készült egy reklámkampány is, ami elsősorban a fiataloknak szól. Sikerült őket is megszólítani ezekkel a témákkal?

Már elindult a televíziókban, mozikban és az interneten is a második kisfilmünk. Mindkét reklámfilm arról szól, hogy családban élni jó, szülőnek lenni egy életre szóló felelősség, és a család nem rózsaszín történet, de nem is fekete. Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája. Azt hiszem, az előző kampány elérte a célját, hiszen az emberek elkezdtek róla beszélni. A baráti, családi, munkahelyi körben is szóba kerülhet, hogy milyen, ha gyermek érkezik egy párkapcsolatban, mik a nehézségek, lehet-e a család mellett karriert építeni, szórakozni, egyetemet végezni.

Ezek a kérdések minden fiatal fejében ott motoszkálnak, de nem a kormánynak kell megválaszolni azokat. Igyekeztünk olyan eszközöket használni, amelyekkel a fiatalabb korosztályokhoz is eljuthatunk, hiszen őket kell segítenünk abban, hogy a családalapításra, gyermekvállalásra vonatkozó terveiket meg tudják valósítani. Olyan véleményformálók is csatlakoztak az ügyünkhöz, akik a tizen-, huszonévesek között népszerűek. Vállalták, hogy bepillantást engednek a családi életükbe. Közéjük tartozik Görbicz Anita kézilabdázó és Vincze Ottó labdarúgó, vagy Istenes Bence műsorvezető és felesége, Csobot Adél, aki például blogot vezet a családok éve alkalmából. De hosszan folytathatnám a sort. 

 Az interjú készítésekor tart még a családpolitikai témájú nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldése, amit az előzetes adatok szerint már több mint egymillióan töltöttek ki. A válaszokból mire lehet eddig következtetni?

 A visszaküldött konzultációs ívek száma meghaladta az 1,3 milliót, ami óriási dolog. A családok védelme, a családok támogatásának további lehetőségei foglalkoztatják a magyar embereket. A konzultáció nem pusztán a tizenegy kérdés megválaszolásáról szól. Özönlenek hozzánk a javaslatok, észrevételek más csatornákon is. Kíváncsian várom a kérdőívek feldolgozásának eredményét!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2019. február 16. 21:37
Csupán használom a józan eszemet! Tudom, ez neked nem menne.... Azért vagy az örökre vesztetett libsik között!
turáni sólyom
2019. február 16. 21:37
Mivel a visszaküldött 1,3 millió kérdőív megoszlásában nem tudunk érdemben dűlőre jutni, marad az általad leírtak értelmezése. Két gyereked, hátrom unokád van. Ehhez gratulálok, jó egészséget mindnyájuknak! Mint apa és nagyszülő viszont felelőtlen vagy. Miközben állítólag "aggódsz a jövőjükért" és azt nem "a NER-ben képzeled el" a legnagyobb rosszat követed el ellenük. (sőt saját magad ellen is) Őket ugyan rossz indulatból hajtva támogathatod a külföldre távozásban, de nem gondolod végig a hatását. Beszélgess csak el a külföldre távozott családokkal és hamar elmegy a nagy csoda várástól a biztató kedved. Gyökértelen idegenek lesznek odakinn, beilleszkedési gondokkal, a család a barátok nélküli idegen világban. Jól kibabrálsz velük, te meg itthon magadra maradsz.... Mert a NER marad (még ha nem is érted annak lényegét!)
turáni sólyom
2019. február 16. 21:36
Csak a zsigeri gyűlölet beszél belőled, nem a józan ész. Egy államtitkár nyilvánvalóan a kormány véleményét képviseli. Ha csak 5-10%-ban értene ezzel egyet, nem vállalná a feladatot. Fel sem tudod fogni, hogy az általa mondottakkal egyetért? Miből gondolod, hogy csak a te véleményeddel lehet azonosulni, hiszen nem a tiéd a kisebbségi vélemény? Ráadásul a tények - lásd áprilisi választások - ezt igazolják. dr. Novák Katalin még mindig magas pozícióban lesz, amikor te már nem kommentelsz ide a mandira. Feladod! Nagyot fogsz csodálkozni februárban.......! (ebben az ügyben)
aleb19
2019. február 16. 21:35
ezek a sajnalatos tenyek, amit senki nem tudott eddig cafolni volt aki megprobalta, de mikor utananezett a ksh.hu-n akkor csak siman bekussolt...javaslom birkak nezegessetek a 2017 es 2018 soran a szuletesi szamokat havi bontasban...jo kis zuhanas... mert a reformok mukodnek...marmint az orszagbol extra profitot kitalicskazo szarerthugyerttuloraztato multiknak...az egyszeru melos csak siman kop egyet es nem vallal gyereket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik