A Fidesz-kormány kultúrharca

2019. január 22. 13:03

Az Orbán-kormány kultúrharca a gyűlöletkeltésről, a bezárkózásról és a kirekesztésről szól.

2019. január 22. 13:03
Liberálisok
Közlemény

„Az Orbán-kormány kultúrharca a gyűlöletkeltésről, a bezárkózásról és a kirekesztésről szól. A Liberálisok szerint ez súlyos károkat okoz hazánknak és a magyar kultúrának. A Fidesz az elmúlt két ciklusban a kulturális élet politikai megszállására törekedett. Az oktatás és a kultúra területén is aszerint támogatta vagy gáncsolta el az embereket, az alkotó műhelyeket és intézményeket, hogy mennyire voltak lojálisak a hatalomhoz és hűek a Fidesz megosztásra építő politikájához.

A Fidesz a magyar kultúra védelmére hivatkozva ellenszenvet és félelmet kelt az idegenekkel szemben, és Európa ellen hangolja a társadalmat. A Fideszhez hű kultúrkatonák számára korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre az állami források, miközben a független és kritikus alkotókat tiltólistára teszik és anyagilag ellehetetlenítik. A Nemzeti Színház volt igazgatójának előadásait sorra visszamondják a fideszes polgármesterek, a migránsozáson gúnyolódó zenészt pedig egyik napról a másikra leradírozzák a játszási listákról. Legjobb színházi rendezőink sorra nyugatra emigrálnak, Budapest világhírű komolyzenei zenekarának támogatását pedig drasztikusan megcsonkítják. A Liberálisok a Magyar Kultúra Napján a békés, szabad, nyitott és európai magyar kultúra védelmére hívják az embereket.”

(MTI-OS)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. január 23. 11:54
Néhány liberált művészeti gyöngyszem: https://www.youtube.com/watch?v=0k-_4WloY6Y https://index.hu/kultur/2012/11/23/szegediszr/
fogas paduc
2019. január 23. 11:52
A liberálisok valójában liberált nácik.
makapaka2
2019. január 23. 10:23
A liberális szó, mára teljesen lejáratódott, annyi negatív dolog kapcsolódik hozzá.
gutyanj
2019. január 23. 10:08
Magyarországon a "liberális" mára szitokszóvá vált. Van is oka. Kiüresedett, marginális társaság, nem is értem miért kell velük foglalkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!