Színt kell vallani

2019. január 30. 10:09

Az igazán sürgető társadalmi problémákkal kapcsolatos hallgatásával a KÉSZ eltávolodik a keresztény értékrendtől.

2019. január 30. 10:09
Joób Márk
Népszava

„A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) január 14-én közleményt adott ki a „legfőbb közjogi méltóságokat, a vezető politikusokat és a közéleti emberek személyét, valamint a vallási szimbólumokat becsmérlő szóhasználat” miatt, mert az szerinte »az emberi személy tiszteletét, a demokrácia alapértékét is megtiporja«.

Aktuális közleményével és az igazán sürgető társadalmi problémákkal kapcsolatos hallgatásával a KÉSZ eltávolodik a Biblia tanításától és a keresztény értékrendtől. Jézus nem korának közjogi méltóságai mellett kampányolt, nem állt a nagyhatalmú Pilátus szolgálatába, és nem is csatlakozott a képmutató farizeusokhoz, hanem a társadalom peremére szorult emberekkel, a szegényekkel, betegekkel és megbélyegzettekkel vállalt közösséget, amikor Isten szeretetét hirdette.

E jézusi intés alapján mindig újra önvizsgálatot kell tartania a KÉSZnek, a keresztény egyházaknak és szervezeteknek, hogy kit is szolgálnak egy adott helyzetben: Istent vagy a politikai-gazdasági Mammont? Felemelik-e hangjukat a keresztény értékek védelmében, vagy hallgatnak, nehogy veszélybe kerüljön az állami támogatásuk? A Biblia nem ismer kompromisszumos megoldást. Nekünk, keresztényeknek színt kell vallanunk, méghozzá következetesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. január 31. 06:13
Színt kell vallani Vöröset?
Peter8811
2019. január 30. 19:49
Neked sincs joób dolgod?
Cséfy
2019. január 30. 18:32
--
balbako_
2019. január 30. 16:00
A Népszava átveszi a pápa szerepét keresztény kérdésben. Teheti, hiszen ketten közülük már járt a Mátyás templomban és megnézték belülről 10-en pedig olvastak Szabad Nép cikkeket Mindszenty klerikális reakciójáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!