Több férfi otthon maradna a gyerekkel

2019. január 24. 15:29

De akkor miért nem látunk több férfit napközben babakocsit tologatni?

2019. január 24. 15:29
Farkas Edina Lina
WMN

„A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon főleg a nők veszik igénybe a gyermekgondozási szabadság különböző formáit, míg a férfiak csupán öt–hét százaléka él vele. A számok azonban nem feltétlen a valós vállalkozói kedvet mutatják.

Az Apu-kalipszis 2018-ban készített felméréséből legalábbis az derül ki, hogy ennél jóval több apa, a megkérdezettek 44 százaléka  elgondolkodna rajta, 32 százalék pedig biztos benne, hogy kipróbálná a gyest/gyedet.

De akkor miért nem látunk több férfit napközben babakocsit tologatni?

Nem feltétlenül a szándékkal van a baj, az otthon maradt férfiak 60 százaléka ugyanis bevallotta, hogy pénzügyi okok álltak a döntés mögött. És hasonló választ ad Dávid is: »Nálunk a szülők nem érzelmi, hanem a legtöbb esetben anyagi okokból döntenek így vagy úgy. Vagyis azt veszik számításba, kinek van munkája, mennyire sínyli meg a család kasszája, ha az anya vagy az apa otthon marad?« 

Ezt a védőnő is alátámasztja, munkája során látja, hogy mekkora az anyagi nyomás azokon a szülőkön, akik a körzetébe tartoznak. Az anyagi gondokkal küzdő családoknál – érthető módon – nem az a prioritás, ki szeretne otthon maradni a kicsivel, hanem az, hogy a havi bevétel mire lesz majd elég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2019. november 10. 16:45
Nem láttál még cumisüveget?
Nannyó
2019. november 10. 16:44
Már bocsánat az okoskodásért, de a férfiak nem tudnak szoptatni...
duzur
2019. augusztus 19. 16:26
Keresem a gyülöletet ebben a posztban. Kiket gyülöl? Az apukákat, a gyerekeket ? Nincs megelégedve a lehetöségekkel. Ezzel nem áll egyedül. Ez a téma sok helyen -Mon kivül is- foglalkoztatja a fiatalokat.
fakutya Bobber
2019. augusztus 19. 16:25
A kisgyermek kilenc hónapot tölt az anyja testében. Ismeri az illatát, hangját, nyilvánvaló hogy mellette érzi magát biztonságban. Az anya ösztönösen a gyermeke mellett akar lenni, egyszerűen azért, mert ez a természet rendje. A férfi testében nem tölt kilenc hónapot, köztük a kapcsolat más minőségű, bár ugyanolyan fontos. A gyerek a szüleitől tanulja meg a nemi szerepeket, és úgy látszik, a rohadt bolsevikoknak még nem elég az a keveredés és értékrendválság amit a cucializmussal sikerült előállitaniuk. Szükségük van a csecsemőkorban megzavarodott gyerekekből lett pszichotársadalomra, mert anélkül épeszű emberek között labdába se rúgnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik