A propagandisták nem újságírók, hanem hazaárulók

2019. január 04. 12:02

Ezért kell a sajtónak a negyedik független, a másik három hatalmat ellenőrző hatalmi ágnak lennie.

2019. január 04. 12:02
Buzinkay György
Azonnali

„A független média legnagyobb önbecsapása, amikor a propagandára »kormánypárti sajtó« címszóval hivatkozik. Az ugyanis, amit így neveznek, köszönőviszonyban nincs az újságírással, sőt, annak egyenesen az ellentéte.

A sajtó ugyanis a legfontosabb feladatát csak akkor tudja ellátni, ha független: így tudja ellenőrizni a hatalmat, így tudja kiegyensúlyozottan tájékoztatni a közvéleményt politikai témákban (meg egyébként más ügyekben is), ez pedig elengedhetetlen egy demokráciában. A választók túlnyomó részének nincs lehetősége arra, hogy saját maga közvetlenül gyűjtse be azt az információt (lakossági fórumra és képviselői fogadóórákra járjon, választási programot olvasson), aminek köszönhetően aztán majd választani tud a pártok között.

Szüksége van egy közvetítő közegre, ami összegyűjti a számára releváns híreket, és eljuttatja hozzá azt emészthető formában (innen ered a média, médium szó, ami közvetítőt jelent).

Ezért kell a sajtónak a negyedik független, a másik három hatalmat ellenőrző hatalmi ágnak lennie.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnézium
2019. január 06. 18:46
Na hol a vezérkomment ergé? Lehet az inget legombolni.
duhle78
2019. január 06. 04:08
"Mókás", amikor egy magát 21.sz-i pártnak definiáló csoport azon rúgódzik, h a TV mit ad... :D Talán inkább azon kéne akkor rugódzniuk, h a facebook, twitter, youtube miért cenzúrázza tömegével az összes nem szélsőbaloldali anyagot és vonja meg a nem szélsőbaloldali alkotók bevételét - vagy sokszor még az accunt-jukat is. Esetleg arról is beszélhetnének, h - Magyaroszággal ellentétben - Európa számos országában miért van az, h TÖRVÉNYEKKEL ALÁTMÁSZATVA veszted el a munkahelyedet és mész börtönbe, ha nem azt mondod, amit a hatalom, vagy egyes érdekcsoportok hallani akarnak (lásd. gyűlöletbeszéd). ..és hát megint az arc. Ez a Buzinkay kifejezetten ijesztő. Nagyon súlyos lelki sérüléseket nézek ki belőle, nagyon veszélyes lehet még...
Budai Katalin
2019. január 05. 18:47
Buzinkay! Nincs olyan, hogy független sajtó. A sajtóhoz pénz kell, a pénz birtokosa pedig valamit elvár. Innentől kezdve nincs mit beszélni független sajtóról. Itt szekértáborok vannak. Aki mást mond, az HAZUDIK.
Vakfolt
2019. január 05. 15:36
"Szüksége van egy közvetítő közegre, ami összegyűjti a számára releváns híreket, és eljuttatja hozzá azt emészthető formában (innen ered a média, médium szó, ami közvetítőt jelent)." Amire az idézet utal, az a kémszervezet által jelentett információk. Ami valójában történik, az xy celeb retkes élete, a háromfejű törpeelefántfókabébi születése és mellette egy kis "rabszolgatörvényezés" - és te nem tartozol (a nagy többség ilyen) azok közé akit érint. Na ezek a számodra releváns hírek, amiket összegyűjtenek. Mit is jelent az "emészthető"? Hát azt, hogy szépen úgy dögönyözik a tényeket, hogy a ballib kánonba passzoljon. Az már nem baj, hogy ettől se független, se objektív, se hír, az a lényeg, hogy emészthető. Arról van szó, hogy a Napóleoni háború után Rotschild és mások irgalmatlan vagyonra tettek szert és politikai hatalomra vágytak. De mivel nem voltak nemesek, és nem is kívánták a nappal süttetni a pofájukat, kieszelték az általános titkos választójogot, hogy majd a zemberek választanak, és ehhez mint irányító szervet a sajtót. Árulkodó, hogy a sajtó feladatának az "ellenőrzést" tekintik. De kit/mit ellenőriznek? Hát téged, meg az elhajló gondolataidat! Kösz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!