Az ellenzék áldozati retorikája

2018. december 19. 20:29

Kétségbeejtő azt látni, hogy a jelenlegi, igencsak megkérdőjelezhető minőségű, de legalább létező ellenzéki aktivitás elismerése mellett hozzám hasonlóan akárki megfogalmaz aggályokat az egyes képviselők viselkedésével, valamint a jelenlegi tüntetéssorozat koncepcióhiányával és értékfedezetével kapcsolatban, mindenki megkapja, hogy ez a cselekedet a Fideszt segíti.

2018. december 19. 20:29
Boldog István
Facebook

„Tragikusnak tartom, hogy az elmúlt években olyannyira nagy hiányt szenvedtünk releváns közéleti pillanatokból és hatásos ellenzéki szerepvállalásból, hogy amint megcsap minket az ellenállás szele, máris kiakadt állkapoccsal kiáltjuk nemzeti hőssé részben (!) azokat, akik nem csupán inkompetenciájukból, de leginkább cinizmusukból és hiteltelenségükből adódóan konzerválták a NER-t Magyarország számára, és akik jelenlegi tetteikkel továbbra is hiteltelenítő hatást gyakorolnak a demonstráló népre, – minek felháborodása egyébként teljességgel megalapozott. A Fidesz totalitárius lépései valóban csupán egyik részét képezik a teljes problémának, a probléma másik, legalább ilyen jelentős oldala a sokéves ellenzéki hatástalanság, az ellenzék jelenlegi áldozati retorikája, Gyurcsány mindenki által ismert múltja és természetesen tagadhatatlanul a magyar társadalom szellemi érettlensége, ami valójában az előbb felsoroltak alapja.

Kétségbeejtő azt látni, hogy a jelenlegi, igencsak megkérdőjelezhető minőségű, de legalább létező ellenzéki aktivitás elismerése mellett hozzám hasonlóan akárki megfogalmaz aggályokat az egyes képviselők viselkedésével, valamint a jelenlegi tüntetéssorozat koncepcióhiányával és értékfedezetével kapcsolatban, mindenki megkapja, hogy ez a cselekedet a Fideszt segíti, hogy márpedig a képviselők múltjuktól függetlenül hősies és zseniális munkát végeztek a tévészékház épületén belül, és az ezzel valamelyest szembemenő ellenvélemény a hatalom malmára hajtja a vizet, ezért kerülendő. Nos, bocsánatot kérek mindenkitől, de a múltban ki nem mondott érvek, a gyermekded naivitásunk, a nyílt hazugságok követése és terjesztése a valósággal való konfrontálódás igénye helyett – éppen ezek voltak azok az építőkockák, amelyek végül felépítették Orbán Viktor illiberális Magyarországát, ezek a ki nem mondott, elnyomott szavak voltak azok, amelyek által jelenleg olyan szorongató helyzet alakult ki, amilyen. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. december 20. 07:14
Itt nem csak kétségekről van szó, hanem tényről. Még április előtt bejelentették maguk az ellenzékiek, hogy ellentéteik miatt nem tudnának kormányt alakítani, hanem majd "tárgyalnak". Vagyis: Fegyenc arra tör, hogy előbb káoszt csináljon, utána pedig a legerőszakosabb és legsunyibb szereplőként ismét kormányra jusson. Ismerjük, mire képes!... Vigyázz Magyarország!
crydog
2018. december 19. 23:15
“...ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség, Pelikán elvtárs..” Boldog elvtárs, ideje megint szemináriumra menni...
matekandi
2018. december 19. 22:30
Jó reggelt! Egyvalaki legalább kezdi észrevenni, milyen hülyék között leledzik?
Megtalálta
2018. december 19. 21:58
"de legalább létező ellenzéki aktivitás " Az aktivitás önmagában nem érték. Ha valaki például aktívan dolgozik a világ megsemmisítésén, arra nem szoktuk mondani, hogy "de legalább csinál valamit, addig is elfoglalja magát valamivel".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!