Hallgass a szívedre?

2018. november 21. 08:42

A többség idővel feladja a harcot, és az urnánál nem az elvek, hanem az anyagiak szerint dönt.

2018. november 21. 08:42
Vas András
Népszava

„A hatalom pedig kihasználja, hogy nyakában lóg a kasszakulcs, s ezt minden adandó alkalommal a rebellis települések orra alá dörgöli. Elég megnézni, mennyi jutott Siófoknak, Gödöllőnek, Vásárhelynek, amióta az ott élők úgy döntöttek, nem állnak be a fősodorba: ha kaptak is, messze nem annyit, mint a narancsos települések. S még csak nem is diszkréten - a nem támogatott, vagy legalábbis rendre elhalasztott projektek egyértelműen a kivéreztetés jegyében zajlanak. A helyiek érthetnek a szóból: vagy beállnak a sorba, vagy marad a periféria. S akkor nem lesz új út, szennyvíztelep, hulladéklerakó, ipari park, és a környékről is el lesznek tanácsolva a betelepülni vágyó cégek. A szerencsésebbek, mint Budaörs, megtehetik, hogy dacolnak, a helyi ládafiában is akad bőséggel, a többség azonban idővel feladja a harcot, és az urnánál nem az elvek, hanem az anyagiak szerint dönt.

Éppen ezért meglehetősen kétséges, mekkora sikerre számíthat a hétvégén Márki-Zay és a többi, független politikus és városvezető által életre hívott Mindenki Magyarországa Mozgalom, mely elvileg a változást akarókra számít a jövő őszi önkormányzati voksoláson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karmazsin
2018. november 22. 00:42
Persze azt kifelejti a szerző, hogy például Márki-Zay egész imázsa azáltal lett felépítve, hogy ő a nagy üldözött. Ezek után nem hinném, hogy ő maga bármilyen módon is törekedne az együttműködésre a kormánnyal. Ez az el-nem-fogadottság, üldözöttség és meg-nem-értettség adja az identitása javát.
Erus01
2018. november 21. 16:16
..."Márky-Zay és a többi független(mitől,és kitől független?)politikus,és városvezető által életre hívott Mindenki Magyarországa Mozgalom,mely elvileg a változást akarókra számít a jövő őszi önkormányzati voksoláson." Csak túl kevesen vannak a változást akarók. És ez így van jól!
Erus01
2018. november 21. 16:02
Már előre megmagyarázzák híveiknek a jövő évi vereséget?
vanádium
2018. november 21. 15:11
A címről jut eszembe ,2002-es országgyűlési választás napján Egerben játszott a DVTK és a fidesz akkori szlogenjét átköltve skandálták végig a városon a diósgyőri szurkolók ,hogy " Halgass a szívedre , szarok a fideszre !"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!