Álomvilág

2018. november 10. 09:55

A jövő májusi európai parlamenti választások egyik nagy kérdése az, hogy felébrednek-e végre Európa vezetői mély álmukból. Ideje volna.

2018. november 10. 09:55
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„A jövő májusi európai parlamenti választások egyik nagy kérdése az, hogy felébrednek-e végre Európa vezetői mély álmukból. Ideje volna. A nagyhatalmak szélsebes gazdasági, technológiai és hadiipari fejlődése láttán Európa egyre inkább tűnik egy elöregedett, beszűkült kis kontinensnek, amely nem képes felülkerekedni saját felesleges vitáin.

Miközben az Egyesült Államok katonai támogatása megvonásával fenyeget bennünket, Oroszország az első csapás doktrínájához akar visszatérni, Kína pedig szépen lassan bevásárolja magát a stratégiailag fontos európai iparágakba, addig az Európai Parlament felkent tagjai azon tanakodnak, hogy Lengyelországban jogosan csökkentették-e a legfelső bírák nyugdíjkorhatárát.

Azt előre sejteni lehetett, hogy az Európai Unió nehezen fog működni ennyi tagállammal, pláne úgy, hogy a legfontosabb kérdésekben egyetlen tagállam vétója is elegendő a döntés megakadályozásához. A nagy nyugat-európai véleményvezérek azonban éppen azt hangoztatják, hogy a sokszínűség a jobb, a nézeteltérések viszik előbbre a kontinenst, ettől leszünk erősebbek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. november 10. 12:06
Nem felébredni kell nekik, hanem eltűnni, amíg nincs túl késő Európa számára.
néhai Ch.Pilot
2018. november 10. 11:45
Európa lakóinak, a szavazóknak kellene felébredniük, de nem fognak. Csak akkor, amikor már késő lesz, Európa két részre szakad: a migránsok elárasztotta, anarchiába süllyedő félmuszlim Nyugatra, és a keresztény alapú civilizációt továbbvivő Keletre.
krotak
2018. november 10. 10:56
"Miközben az Egyesült Államok katonai támogatása megvonásával fenyeget bennünket" (a frász belém állt; annyira akarnak kivonulni, mint annak idején a szovjetek Közép-Európából) "Oroszország az első csapás doktrínájához akar visszatérni" (naponta olvasok újságot, miről maradtam le mégis?), "Kína pedig szépen lassan bevásárolja magát a stratégiailag fontos európai iparágakba" (ez legalább igaz).
cato
2018. november 10. 10:42
Ugyan már, semmiféle álomról nincsen szó. Az előírt tervet hajtják végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!