A franciák válságkezelése a 2006-os magyarországira emlékeztet

2018. november 29. 08:21

Megdöbbentő hasonlóságok vannak Gyurcsány Ferenc és Emmanuel Macron módszerei között.

2018. november 29. 08:21
Juhász Attila
Magyar Idők

„Megdöbbentő hasonlóságok vannak Gyurcsány Ferenc és Emmanuel Macron módszerei között. Arra a kérdésre, hogy mi a különbség a gyurcsányi és a macroni terror között, a választ könnyen elintézhetjük azzal, hogy tizenkét év.

2006-ban a magyarországi parlamenti választások során a voksolók kis különbséggel ugyan, de bizalmat szavaztak a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális kormánykoalíciónak, legfőképpen azért, mert programjában növekedést, jólétet, szárnyaló gazdaságot ígért és nem kis részben azért is, mert kommunikációs trükkök százaival sikeresen eltitkolta a nép előtt az ország valódi helyzetét. Az embereknek fogalmuk sem lehetett arról, mi is vár rájuk alig valamivel a választások után.

2017-ben, Franciaországban egy azelőtt kevéssé ismert ifjú titán tudta maga mellé állítani a szavazók többségét az elnökválasztás második fordulójában. Emmanuel Macron nem kis részben a szélsőjobbal való riogatás, nácizás eredményeképpen szerezte meg a nép relatív többségének bizalmát. Eme bizalom végleges elillanásához nálunk néhány hónapra, Franciaországban mintegy másfél évre volt szükség.

Tizenkét esztendővel ezelőtt Magyarországon előbb a nem várt megszorítások – »Nem kell félni, nem fog fájni!« – rendítették meg az emberek Gyurcsányba és kormányába vetett hitét, majd az a bizonyos pohár szeptember 16-án csordult ki végleg, amikor nyilvánosságra került a miniszterelnök őszödi beszéde.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
n0ri68
2018. december 01. 07:38
Hát igen. A békésen kődobáló, gyújtogató tömeg ellen vízágyút, könnygázt vetett be.
puszika
2018. november 29. 17:40
Nincs ezen mit rugózni. A ballibsik azóta sem tudtak újat kitalálni. Ígérgetés,Ígérgetés,hazudozás.......................beszarás!! Ez a programjuk.
Természetes Orbánizmus
2018. november 29. 12:59
Értelmes okos meglátás Franciaország morális erkölcsi demográfiai lejtőn visszakapaszkodni szinte lehetetlen Le Pen volt az esély amely elszalasztása megtőrtént!
luisbathhelena
2018. november 29. 12:31
Ez nem a Political Capital-os Juhász Attila? Mi történt?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!