A baloldal árulása és a faji hódító háború

2018. november 20. 15:16

A kapitalizmusellenességet fokozatosan felváltotta az antirasszizmus.

2018. november 20. 15:16
Gazdag István
Demokrata

„Az utóbbi öt évtized folyamán a nyugati balliberális közvélemény(de)formáló értelmiség világnézetében a korábban egyeduralkodónak számító ortodox marxizmus egyre inkább teret vesztett a reformista (frankfurti iskolás) kulturmarxizmussal szemben. Ennek nyomán a messianisztikus, világmegváltó felforgatás politikai-ideológiai frontvonalában a kapitalizmusellenességet fokozatosan felváltotta az antirasszizmus, a nyílt osztályharcot pedig az egyre kevésbé leplezett faji háború, miközben a baloldal kollektív kultuszfigurájának piedesztálján a bennszülött fehér munkások belső proletariátusát detronizálta a színes bőrű bevándorlók külső proletariátusa.Ez utóbbi fejlemény elkerülhetetlenül következett abból, hogy mára a »faji kérdés« a rasszizmus − pontosabban a fehérek rasszizmusa − elleni harc formájában a közbeszéd szinte egyeduralkodó témájává vált majdnem mindenhol Nyugaton. Márpedig a szociológiai felmérések szerint éppen a baloldal korábbi bálványai, a fehér munkások vallanak leginkább rasszista nézeteket, ők számítanak a harmadik világbeli bevándorlás legelszántabb ellenfeleinek, ők tolerálják legkevésbé a lecserélésükre irányuló politikai-gazdasági machinációkat, és ők biztosítják a szélsőjobboldali és nacionalista pártok legstabilabb szavazóbázisát, ahogyan Trumpot is a »vörös nyakú« (redneck) gúnynévvel illetett, munkás­osztálybeli »dühös fehér férfiak« (angry white men) protest szavazata juttatta a Fehér Házba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2018. november 21. 21:56
"a nyílt osztályharcot pedig az egyre kevésbé leplezett faji háború" Hitler diadalmasan nevet a pokolban: "Das habe ich doch schon immer gesagt!"
kálmi
2018. november 21. 08:16
" A jövő fasisztái az antifasiszták lesznek" Winston Churchill "Ha az erőszakosságukra, harciasságukra és semmiféle kritikát nem tűrő hozzáállásukra gondolunk, akkor bátran, de szomorúan jelenthetjük ki, hogy ez a jövő elérkezett. #agitatio "
alter_ego
2018. november 21. 05:49
Unatkozik a PÉNZ, hát "játszik"... (Egyszer majd jön egy kertész és segédeivel rendbe szedik az elgazosodott kertet.)
gacsat
2018. november 21. 00:56
Én is szupermaci vagyok. Vagy ahogy ma olvastam: Proud Boy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!