Visszaállítanánk a halálbüntetést

2018. november 29. 09:28

Önök szerint mi a méltó és arányos büntetése az ilyen szörnyetegeknek?

2018. november 29. 09:28
Dr. Apáti István
Mi Hazánk Mozgalom

”Elrettentő büntetést az elvetemült gyilkosoknak! – írja közleményében Apáti István.

A Mi Hazánk Mozgalom számára a társadalom igazságérzete az elsődleges.
A Mi Hazánk Mozgalom nem liberális elvárásoknak, hanem a magyar embereknek kíván megfelelni. 
Mi nem a bűnözőket, hanem a sértetteket és az áldozatok hozzátartozóit védjük.

Törvényjavaslatot nyújtunk be a halálbüntetés visszaállítása érdekében. 
Az emberölés minősített eseteinél, magyarul a brutális gyilkosságoknál tartjuk elsődlegesen fontosnak, hogy a bírók legsúlyosabb büntetésként ne csak szabadságvesztést, hanem halálbüntetést is kiszabhassanak. 
Elfogadhatatlan, hogy akár negyven éven keresztül napi tízezer forintért tartunk el - az áldozatok hozzátartozóinak adóiból is - olyan embernek nehezen nevezhető személyeket, akik a legelvetemültebb módon oltják ki ártatlanok életét.

Ha csak egy ilyen ítélet is születne, az valódi visszatartó erőt jelentene. Kemény eszközökkel szükséges védeni a legkiszolgáltatottabbakat. Kizárólag így érhető el, hogy a legaljasabb bűnözők ne merjenek a gyermekekre, az idősekre és a nőkre könnyen lemészárolható prédaként tekinteni.

Elegendő visszagondolni a közelmúltra, vagy akár csak az elmúlt néhány napra. Gondoljunk Szita Bence bestiális meggyilkolására! Jusson eszünkbe az ózdi családirtó, aki anyjuk szeme láttára vágta el két nevelt fia torkát!

Önök szerint mi a méltó és arányos büntetése az ilyen szörnyetegeknek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. november 30. 09:49
Kiakarnak lépni az EU-ból? Mert ez csak akkor lenne lehetséges.
Kiscsillag
2018. november 30. 08:15
Az EU nem engedi a halálbüntetés bevezetését, hiába ugráltok.
Akitlosz
2018. november 29. 18:02
Az EU-s pénzek így is úgy is megcsappan a következő ciklusban. Akármi alapszerződés módosítás pedig csak akkor érvényes, ha azt a magyar parlament is ratifikálja, de még csak alá sem írnák. Tehát Magyarország akarata ellenére maximum nyomást tudnak gyakorolni, de kizárni, átvenni a hatalmat Magyarország felett nem. Jobban rágná őket az ideg a tehetetlenségük miatt, mint Magyarországot a nyomásgyakorlásuk miatt. Addig tudnak feltételeket szabni, ameddig valaki nem tag és be akar kerülni. De ha már bent van, akkor már nincsenek komoly eszközeik megrendszabályozásra. Hasonló a helyzet az eurózónával is. A fontosabb politikai érdek az, hogy az EU minél nagyobb legyen. Ezért nem nagyon tudnak és annyira nem is nagyon akarnak eljárni az akármilyen szabályokat be nem tartókkal szemben. Egyszerűen fontosabb EU érdek az, hogy Magyarország EU tag legyen és maradjon annál, hogy Magyarországon ne legyen halálbüntetés. Ez határozná meg az EU politikáját.
tango47
2018. november 29. 17:27
Ha valaki tudja, hogy javaslata nemzetközi szerződéseink miatt kivitelezhetetlen, az pusztán reklám célból melegíti fel a kérdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!