Pengeélen táncolók: a fasizmus működéséről napjainkban

2018. október 02. 15:18

Az igazság szétzúzása az orbáni rendszerben következetes hatalomtechnikai módszer.

2018. október 02. 15:18
Zsurzsán Anita
Mérce

„Napjainkban a fasiszta törekvések számára az elsődleges és központi cél az igazság destruálása. Hogy miért olyan fontos ez a fasizmus virágzásához? Mivel ez áll a liberális demokrácia koncepciójának középpontjában.

A hagyományos liberális demokrácia alapjának két ága a szabadság és az egyenlőség. Amennyiben a világnézeted hazugságokkal van átitatva: nem vagy szabad ember. Senki sem gondol Észak-Korea lakosaira szabad polgárként, ugyanis a cselekedeteiket hazugságokkal befolyásolják. A szabad cselekvés alapfeltétele pedig az igazság birtoklása. A szabadsághoz viszont tudás kell, vagyis annak érdekében, hogy szabadon cselekedj a világban, ahhoz ismerned kell, hogy mit jelent a világ és a tetteid. Csak abban az esetben tudod, hogy mit teszel, ha van hozzáférésed az igazsághoz.

A szabadság alapfeltétele tehát az igazság, és ahhoz, hogy szétzúzzák a társadalmi szabadságot, először az igazságot kell leépíteni. Az igazság szétzúzása az orbáni rendszerben következetes hatalomtechnikai módszer: a propagandahálózat (sajtó és reklám) alapja, hogy az igazság helyébe egy általuk megteremteni kívánt valóságot állítsanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2018. október 03. 13:48
És mi tesz minket szabaddá?
Párttalan Vita
2018. október 03. 10:34
Színvonaltalan írás. Több szót se érdemel.
tevevanegypupu
2018. október 03. 08:44
Hát..látom a mandiner a kattintásokra gyűjt..de hogy ez a kis nő mit remél..legfeljebb az agya kattoghat néha..
Avocetta
2018. október 02. 20:12
Ekkora gyökérséget már rég olvastam. Komoly bajban van az ellenzéki média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!