Tarlós titka

2018. október 26. 16:46

A hagyományos baloldal talán utolsó itthoni esélyét játssza meg a majdani jelölttel.

2018. október 26. 16:46
Nagy N. Péter
168 Óra

„A főváros ugyanakkor küzd a metróval, dugódíjjal, a toronyházdilemmával, utcaneveket változtat meg, szobrokkal, néha színházakkal foglalkozik, Pride-felvonulást nehezményez. Kész. Tarlóst egy év múlva jelen állás szerint mégis újraválasztják. Nem a Fidesz nyerőszériája miatt. Az ugyanis Budapestre nem érvényes. A mandátumok kétharmadát tavasszal itt elvesztette a kormányzó párt.
Vajon miért?

Az ellenzék, ha megismeri a választ, e szerint jelölhet főpolgármesternek alkalmas embert. Valakit, akinek – szemben Tarlóssal – van politikai személyisége, és nem jegesvödör-kihíváson derül ki, hogy ha szeretetre méltó civil is, a politikai ketrecharcban az első ütés után kiszámolják.
A hagyományos baloldal talán utolsó itthoni esélyét játssza meg a majdani jelölttel.

Budapest ráadásul kívülről nézve egyre sikeresebb. Ennek érdekében nem sokat tesz ugyan a városvezetés, de talán épp ezért. Egy példa a sok közül a tekintélyes Economist Intelligence Unit, amely 140 nagyváros életminőségét vizsgálva Budapestet a 34. helyre sorolta. A térségből Prága a 60., Pozsony a 64., Varsó a 65. Fővárosunk mögött van Madrid, Washington, Boston, Chicago, Miami. Jól lehet építeni erre a turistaparadicsomi langyosságra, ha szemben beindul a túlmozgás. Demszky bejelentkezik, Karácsony előválasztást akar, Horváth Csaba is emeli a kezét, majd jön Puzsér, akinek első kampányvideóját a YouTube eltávolította, mert megszegte a meztelenséggel, illetve a szexualitással kapcsolatos irányelveit. És még el sem kezdődött semmi.

Zavartalanul szólogat be mindenkinek az Orbán által immár szabályosan benevezett Tarlós. Odamondogat, mint ki jól végezte a dolgát, miközben lényegében el se kezdte. De amíg be nem bizonyítják az ellenkezőjét, neki lesz igaza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. október 27. 16:15
A balos jeloltek nagyon hitelesek es tapasztaltak, csak nehogy szinre lepjenek, mert meg ingyen bkv-t kapunk a nyakunkba!
tango47
2018. október 27. 12:39
Jé! A budapestiek ( és a Economist Intelligence Unit, no meg a turisták) a saját szemüknek hisznek, nem ennek az ótvaros ellenpropagandának.
Tiszafa
2018. október 27. 12:19
Tarlósnak nincsenek titkai. 1) Egyszerűen több esze van neki, mint a többi városvezetésre ácsingózónak összesen, és magas nemzeti becsülettel bír. A ballibeknél maga a becsület mint olyan nem létező kategória, A saját érdek érvényesülése a fő cél, mely élérése során mindenki átverhető és kirabolható. 2) Tarlós remek vezető, aki ésszerű feltételek megteremtése mellet rendkívül hatékonyan fejleszt és épít. A ballibek is nagyon értenek a ám szakterületükhöz, de az a rombolás, a leépülés, az adósságba hajszolás úgy, hogy mindezekkel az ellenfelüket vádolják, s médiatúlsúlyukon keresztül sokáig a kellőképpen lehülyített (Kádár-korszak) néppel ezt sikeresen el is hitették. Mára a nép, akit oly csúnyán becsaptak 20 éven át (Demszky korszak), már nem hiszi egy szavukat sem. Kivéve a 15%-ot kitevő nagyon hülyéket és az őket hergelő fizetett gazembereket.
istvánkeve
2018. október 27. 11:32
A "hagyományos baloldal" pedig milyen eleganciával juttatott villákat a szovjetunióból hazatért hajléktalanoknak a háború után. Bizony Péter, a nép hálátlan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!