Ariadné fonala

2018. október 03. 20:54

Nyugodtan el lehet könyvelni, hogy Vajdaságból már nem lesz Szilícium-völgye, sem digitális Kánaán, de még csak virágzó földi paradicsom sem.

2018. október 03. 20:54
J. Garai Béla
Vajdaság Ma

„Most már kezdem belátni, hogy a legtöbb dolog, amiről valamikor ábrándoztunk, nem fog valóra válni. Nem azért, mert kevésbé tehetős náció lennénk a többieknél, vagy, mert lassabban forognának azok a bizonyos kerekek, hanem egyszerűen csak azért, mert semmi különös nem találtatott ezekben a koponyákban.

Szégyellem is bevallani, de már látom – ehhez bizonyos negatív testi adottságok is hozzájárulhatnak, amitől engem sem fosztottak meg ama bizonyos égi hatalmak -, de mindettől függetlenül látnom kell, hogy csak amolyan átlagos közösség vagyunk, mint a többiek. Hol vannak már azok a szépreményű álmok ifjúkorunkból?

Nyugodtan el lehet könyvelni, hogy Vajdaságból már nem lesz Szilícium-völgye, sem digitális Kánaán, de még csak virágzó földi paradicsom sem. Nem fognak munkahely után kutatva ostromolni bennünket sem a svédek, sem a lappok, sőt, az is ritkaságszámba fog menni, ha egy derék schleswig-holsteini tehenész errefelé szeretne letelepedni, mint elődeik két-háromszáz évvel ezelőtt. A pontos dátum most véletlenül nem jut eszembe, pedig az enyémek is errefelé tutajoztak.. Ami jelenlegi állapotomban, mármint a memória tekintetében, nem is olyan nagy csoda.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. október 04. 09:11
Soha be nem hegedő seb lesz, h. mivé "fejlesztették" a valaha élvonalbeli régiókat az utódállamo, k. Az ottlakó magyarok, németek üldöztetése az égbe kiált, ma már ott főleg hűlt helyük van. Fura, h.az utódállamok öntudatos államalkotóinak mintha NEM fájna. Barbárok. A Bácskához és a Bánáthoz is kötődöm családilag, a férjem félg székely.
56október
2018. október 04. 07:44
Hát igen, a “Vajdaság” is csak a mi időnkben volt Kánaán. Akkor termett a Bánság és a Bácska annyi búzát, hogy Amerikába is jutott belőle, hússal, mézzel és zôldséggel-gyümölccsel meg elláttuk egész Európát. És lássatok csodát: nem volt egy darab tömeggyilkosság se! Köszi, Clemenceau papa, jó kezekbe adtátok ezt is! Büszkék lehettek magatokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!