Ilyen a vereség, haver

2018. október 07. 17:08

A demokratikus ellenzék mögött álló domináns értelmiségi kultúra vált életképtelenné.

2018. október 07. 17:08
Bruck Gábor
A haza

„Fontos volna tudatosítani, hogy ha még mindig lelkesen kiabálod, hogy »Orbán mondjon le, Orbán diktátor«, akkor még nem tudtál szembenézni azzal a ténnyel, hogy minket tönkre vertek. És a megalázó vereség elsődleges oka nem Orbán Viktor, ehhez ő kevés volna. A demokratikus ellenzéket azért lehetett egymásután háromszor ripityára verni, mert az nincs. Szétesett.

A mögötte álló domináns értelmiségi kultúra vált életképtelenné. Ezt a kultúrát hívhatod liberális életérzésnek, szárszói találkozónak, Heti Hetesnek, vagy a baloldal eszmék nélküli világának, egy biztos, ez a kultúra elvesztette a túlélő készségét. Azért mert nem volt baloldali, nem volt liberális, nem volt kapitalista, nem volt elég európai és nem volt elég demokrata. Azért mert semmiben sem hitt.

És ne áltasd magad, hogy minden baj azért van, mert a választáson csalt a Fidesz. Nagyobb a baj. Nézz rá Magyarország térképére és a helyzet védhetetlen, a szavazók 75 százaléka szélsőjobboldali: Fideszes vagy Jobbikos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. október 09. 10:25
"És ne áltasd magad, hogy minden baj azért van, mert a választáson csalt a Fidesz. Nagyobb a baj. Nézz rá Magyarország térképére és a helyzet védhetetlen, a szavazók 75 százaléka szélsőjobboldali: Fideszes vagy Jobbikos." A bajok tényleg nagyok. Amíg azt nem sikerül elismerni, hogy a fidesz nem csalt, addig az efféle nagy szembenézések is csak ugyanarra a siránkozó kaptafára mennek. Az a dacos gecizés, hogy nem gratulálok mert csaltál, csak saját magatokra üt vissza, eddig mindig volt a jobboldalnak afféle megfelelési kényszere, hogy a másik oldal is ismerje el, de ezzel csak annyit értetek el, hogy más nem érdekel mit gondoltok. A másik igen nagy baj, hogy amíg a fideszt szélsőjobboldalinak nevezitek, addig a tetves életben nem kecmeregtek ki a régi keményvonalas komcsi hozzáállásból, ma már a fenenagy fasisztaveszélyre ugró korosztály, akiket ezzel át tudtátok baszni, kihalófélben van. Még úgy sem, hogy mindig az adott pillanatban rendeztek valami náci színjátékot. Ezek a nagy csinnadrattával induló, na most keményen, őszintén beszéljünk az ellenzék helyzetéről megmondások vajon miért futnak ki mindig ugyanúgy - ahogy a mérges-tarajos hullámok a szelíden a fövenyre - ugyanarra, hogy oké, hogy szarok vagyunk, de a fidesz csalt és különben is fasizmus?? Miért lesz a nagy igazságbeszédből mindig ugyanaz a sunyi hazugságkollekció?
Onurisz
2018. október 08. 13:53
A diagnózis már nagyon megy, a terápia viszonyt egyre nagyobb marhaság, gyerekek! A "necsináljunksemmit" mozgalom nagyon kényelmes ellenzékiség, ám eleve bukásra ítélt. A magából kikelt diktátorozókat nem lehet arra rábeszélni, hogy ne csináljanak semmit. A politika egyébként is a valamit csinálásról szól. Ti is állandóan azt keresitek, hogy mit kellene csinálni. A semmitmozgalmon mi "szélsőjobboldaliak" szét fogjuk röhögni magunkat. Mi lenne, ha arra próbálnátok rávenni az összes ellenzéki szavazót, hogy lépjenek be az ellenzéki pártokba és tereljék őket össze. Vagy lépjenek be az egyikbe és cseréljék le az alkalmatlan politikusokat alkalmasakra. Attól a párttól, amelyiknek egyszerre csak több százezer tagja lenne, még a "diktátor" is megijedne. Mondjuk, ez nehezebb munka, mint a necsináljunksemmit mozgalom.
nyugalom
2018. október 08. 13:41
Mi az, hogy demokratikus ellenzék??? Ez most divat? Kikből is állnak, ha vannak?
Mich
2018. október 08. 11:14
Hol van itt "demokratikus ellenzék"...?! Én csak libsibolsinácikat látok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!