Proletár romantika

2018. október 09. 08:58

„Túl kevés jutott nekünk belőlük, ezekből a maszatos forradalmakból…” – kezdi Konok, és az emberben meghűl a vér. Mit kevesell ez az idióta?

2018. október 09. 08:58
Aristo
Aristo blogol

„Konok, miután kirúgták a Hír Tv-ből, a legelkeseredettebb ellensége lett Orbánbasi rendszerének, hiszen fizetés nélkül gyűlölködni valóban roppant frusztráló érzés lehet. Többek között ez az élmény fokozódott a paroxizmusig a szóban forgó irományban.

»Túl kevés jutott nekünk belőlük, ezekből a maszatos forradalmakból…« – kezdi, és az emberben meghűl a vér. Mit kevesell ez az idióta? Aztán sajnos megtudjuk. Már ahogyan nekifut, az is azt sugallja, hogy kicsit túl sokat forgatta az nevezetes patkányforradalom kommunista újságíróinak dolgozatait, melyek a dicső forradalmat éltették. Csak úgy zuhognak a kommunista közhelyek, mikor a „forradalmárokat« kívánja láttatni: »nehéz, kérges markú«, »kaszával-kapával, foszlott, súlyos katonaköpenyekben«, »az elnyomottak fesztiváljai« és így tovább.

MINTHA A VÖRÖS ÚJSÁG 18-AS CIKKEIT, VAGY EGY 60-AS ÉVEKBELI NÉPSZABADSÁG VEZÉRCIKKET OLVASNÁNK A TÉMÁBAN.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2018. október 09. 16:48
Megnéztem ki is ez a fazon a Wikipédián: tanulságos. Ez nem csak ír a patkányokról, hanem aktívan álmodik is róluk. "Írásaiban általában a baloldali radikális irányzatok (anarchokommunizmus, tanácskommunizmus, anarchizmus, trockizmus) magyarországi és nemzetközi történetével foglalkozik, különösen a két világháború közötti időszakkal, illetve 1968-cal. A trockizmustól a tanácskommunizmusig. A magyarországi baloldali kommunizmus és a "Hartstein-csoport" 1928-1933. Comandante Che Guevara. RAF. A Vörös Hadsereg Frakció. Ökölbe szorított kéz. Fekete radikalizmus az Egyesült Államokban A "tett propagandája". Anarchista merénylők a 19. században. Történetek a kerítés tövéből. Európa Könyvkiadó, Budapest, 2016."
írmag
2018. október 09. 15:37
Kripto- és kripli kommunisták! A legutóbbi meglepésparti az őszödi beszéd "véletlen" kiszivárgása volt, kellőképpen, sőt apró-lékosan megszervezve (az ilyen alattom maximuma 1956. október 25. Bp, Kossuth tér volt kgb-s elvtársi segítséggel), jótanács: ne próbálkozzatok ismét!
Bell & Sebastian
2018. október 09. 13:46
Sör, virsli & Balcsi. A proletárdiktatúra lényegét, ha jól emlékszem, Megadja foglalta imígyen össze, nagyon találóan. Erről az jutott az eszembe, mint azt tegnap olvashattuk, a mai libsiket egy New Deal, vagyis társadalmi szerződés tartotta a hullámok felett, aminek a lényege nagyjából az volt, kapsz annyi pénzt, hogy vállalhass két gyereket. Szeretném újra azt hallani, bármelyik alakulat szájából, hogy kapsz annyi pénzt, és nem visszaosztásból, kamattámogatásból, pályázatból, babámfaszából, hanem csak úgy, a'la nature, amiből tudsz vállalni két gyereket. Posztkomcsik és neolibsik előre fuss! Ha mersz...
Megtalálta
2018. október 09. 13:09
Ezek a Konokék szerintem el vannak tájolva. Ha itt elkezdenének akasztgatni, ők lennének az elsők, akiket felhúznának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!