A Sétáló Budapest

2018. szeptember 26. 08:27

Többé nem elfogadható, hogy az autók elfoglalják a városlakók utcáit.

2018. szeptember 26. 08:27
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Ha benyomást akartok szerezni arról, hogy milyen egy élhető, zöld, sétáló és kerékpározó világváros, akkor javaslom, látogassatok el Vitézy Dávid oldalára! Tőlünk nyugatra egyre többen ismerik fel, hogy egy város az embereknek épül – többé nem elfogadható, hogy az autók elfoglalják a városlakók utcáit, szennyezzék a tüdejüket, és a dugókban minden tizedik percüket eltékozolják.

A Sétáló Budapest, az összefüggően átsétálható belső városrész tervének bármelyik részletében készen állok engedni, ha pénzügyi vagy szakmai okok azt diktálják – amiből nem engedek, az a törekvésem arra, hogy radikálisan átformáljuk Budapest arculatát: tegyük élhetővé, vezessük a huszonegyedik századba, vegyük el az autóktól, és adjuk vissza a városlakóknak! Váltsuk le a jelenlegi városvezetést, amelyik mélygarázsokat épít a belső kerületekbe, amelyik nem tiszteli sem a fákat, sem az itt élőket – csakis a vasbetont, a robbanómotort és Orbán Viktort.

Sokan vetik fel, hogy mindez rendben van, a főváros azonban több, mint a belső kerületek: ott van Újbuda, Kispest, Óbuda, Újpest, Kőbánya, Budafok, Pesterzsébet, Újpalota és Csepel. Nekik mit kínálok? Nos, épp ezt: egy sétáló és zöld város vízióját, egy szemléletet és egy életmódot. Először a belső kerületekben lesz ez látványos, hisz ott a legnagyobb a forgalom, úgy gondolom ugyanakkor, hogy Budapest egészét ugyanennek a tervnek a szellemében kell átformálni. Minden kerület belvárosa sétálóutcákat, parkokat, gyors és kényelmes tömegközlekedést érdemel, hogy ne csak a belső, de a külső Budapest is az ott lakóké legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2018. szeptember 27. 22:11
Hülye pöcs, majd sétálok a város másik végébe a nyolcvanéves anyámat gondozni!
leech1
2018. szeptember 27. 12:10
Puzsér ! Az arcod orbitális és hülye vagy mindenhez . Menj el politikusnak ! !
Akitlosz
2018. szeptember 26. 23:07
Aki nem elfogadható ő Puzsér.
Petykabá
2018. szeptember 26. 22:41
maximálisan támogatom! ki a picsába az autókkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!