Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Szabadságok, alternatív iskolák és hasznos idióták

2018. szeptember 09. 09:49

A globális világgazdaság urai fölöttébb támogatják az alternatív iskolákat, hiszen ezekből kerülnek ki a magukat szabadnak gondoló, így természetesen semmit sem gondoló „szabad emberek”.

2018. szeptember 09. 09:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Ezt az elmebajt szolgálja az alternatív iskola is.

A globális világgazdaság és világpiac urai, irányítói és tulajdonosai pedig fölöttébb támogatják ezeket a törekvéseket, például az alternatív iskolákat, hiszen ezekből kerülnek ki a magukat szabadnak gondoló, így természetesen semmit sem gondoló, önmegvalósító, képességtelen »szabad emberek«, vagyis a tökéletes fogyasztók, akikre a globális tőkés világgazdaság és világpiac urainak, irányítóinak és tulajdonosainak egyedül és kizárólag szükségük van.

Ez a »szabad ember« a lehető legtökéletesebb rabságban, sötétségben tartható, ugyanis önálló gondolata nincsen, akarata egy hisztiző kiskamaszé, világlátása féldimenziós, múltja nincs (sosem volt), jövője sincs, kizárólag jelen idejű, mint az aranyhal, a pillanat foglya, s mivel az az illúziója és legfőbb hite, hogy ő szabad, elegendő számára ezen illúzió biztosítása. A lehetőség fenntartása, miszerint ő harcolhat újabb és újabb »szabadságokért«, amely »szabadságok« érdekes módon soha, semmi másról nem szólnak, mint az egyén (egyed, indivi­duum) újabb és újabb, egyre perverzebb és betegebb vágyainak kielégítéséről, s ezen kielégülések társadalmi elfogadtatásáról.

Ezeket képzik az alternatív iskolákban, ugyanis ezek a rendszer sziklaszilárd alapjai, biztosítékai. Ezért támogatják a rendszer urai, irányítói és tulajdonosai teljes erővel az alternatív iskolákat, alternatív oktatási rendszereket, a »szabadság« kis köreit. És fontos tudnunk: ez bizony már nem »foglár háta mögötti szabadság« – ó, dehogy! Hát hol vannak már a jó kis otthonos diktatúrák, a »foglár háta mögötti szabadságok«, a »percnyi szabadságok«, »kortynyi szabadságok«? Odavannak azok mind.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. szeptember 11. 11:57
Látom erős a hashajtód hatása!
polkistvn
2018. szeptember 11. 07:01
Erdekes. tanulsagos eloadast produkalt itt az utolso harmadban egy trio a Nemzeti Pinakotekaban.
polkistvn
2018. szeptember 10. 19:19
Regikarak csak az eluteseimet tudja idezni, a nagykepu es kioktato hibajelzesemet - ugy latszik - nem.
incze
2018. szeptember 10. 17:17
keménytökű csávó zsoca. nagy kár, hogy mindenbe beleállítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!