Belpesti helyek

2018. augusztus 31. 10:07

A legsürgetőbb felrobbantani valókról itt a mi saját gyűjtésünk.

2018. augusztus 31. 10:07
Tutiblog
Tutiblog

„A legsürgetőbb felrobbantani valókról pedig itt a mi saját gyűjtésünk.

Sofitel-Marriott-Intercontinental
A hajdan legendás dunasori szállodák. Mindegyik egyesével is megmutatja, hogy miért kéne hibajavítóval kitörölni a magyar építészettörténetből az 1945 után kezdődő varázslatos éveket. Úsztassuk le szépen őket a MüPa alá, ahová valók. Sőt, a Marriott mehetne egészen Paksig, ahol külsőre simán elduruzsulgatna benne az összes új blokk.

Termálkifolyó és gerillagrillező a Gellértnél
Ide a liberális újságíró azért jár, hogy örömködjön benne, miképpen keletkezik emberi lényből más szennyvizében pancsikoló patkány. A kifolyót elzárni, betonnal felönteni, sűrű csendőrjárőrökkel biztosítani, hogy még az emléke se maradjon fenn!

Korda Villa-Tasnádi Villa
Egy darabka Bánffyhunyad Budapesten. Ha az csak egy üres telket jelent, akkor is álljon vissza inkább a ‘44-es állapot a helyükön.

Kálvin tér
Itt már büntetőjogi felelősség is felmerül, főleg, ha ránézünk egy harmincas évekbeli képre. A Korona Hotelhez és a Kálvin Centerhez hasonló borzalmak a Liberális Újságíró számára viszonyítási pontok, és a KISZ-székházhoz hasonló, pezsgően izgalmas építészeti remekművek.

Lehel csarnok 
Ez is bizonyítja, mindenki jobban jár, ha már a ‘90-es években megnyerjük a kulturkampfot. Akkor jóval kevesebb háborús nyom marad szeretett fővárosunkon. A liberális elit kreativitása mellett egy visszavonulásban lévő hadsereg aknái és felrobantott átkelői semmiségnek tűnnek.

Örs vezér tere
Hamisítatlan kelet-berlini hangulat Budapesten. Mondjuk legalább békevallásúak nem járnak arra. Oda, vidékre mondjuk talán jó lesz ez is.

Volt Egészségügyi Minisztérium
A legszebb barna ház Budapesten. A környezetébe szervesen illeszkedik, szóval esetleg átköltözhetne belé a közeli MTA.

Telefonközpontok, trafóházak bárhol
Egy üres telekre felépített ablaktalan tégla-vagy üvegfal. Ha valóban szép épületek közt áll, és ügyesen tönkreteszi külsejével ezek összhatását, akkor megpezsdíti a liberális újságíró vérét és egyből rajongani kezd értük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 31. 18:06
Építsen a szerző szebben jobbat! Arra persze nem telik neki, csak a szája jár.
Onurisz
2018. augusztus 31. 16:29
Nem értem, mi a baj a Lehel csarnokkal, azon kívül, hogy Rajk tervezte? Nem a világ legelegánsabb épülete, de mit várunk egy piac-csarnoktól? Színes, tágas, praktikus. Jó hangulatban lehet benne vásárolni, elférünk egymástól még a legnagyobb zsúfoltságban is. A Váci út egykor egy ronda, rossz hangulatú városrész volt. (Ahogy a külső körút is.) Semmi köze nem volt a gyönyörű klasszicista-szecessziós pesti belvároshoz. A régi Lehel piac egy okádék bádogváros volt, fél szemmel mindig azt kellett lesnünk, nehogy a nyakunkba csurogjon az eső. A lepusztult gyárak, szürke célépületek helyén végig modern, világos irodaházak épültek, némelyik még mutatós is. Ha volt-egy-egy szebb épület, annak a falait meghagyták. Az irodaházak alá, köré kiszolgáló vállalkozások települtek, a Váci út megtelt élettel, olyan lett, mint egy átlagos nyugati nagyváros. Mi mást lehetett volna csinálni belőle? Lipótváros után a következő értékes, hangulatos városrész az újpesti polgárváros volt. Azt kellett volna megmenteni. Régen jártam arra, nem tudom, ma milyen állapotban van, milyen élettel töltik meg. De a kettő közötti városrész fejlesztésével a magam részéről elégedett vagyok, a Lehel csarnok is jól sikerült, az ott élők belakták, szeretik. Én időnként az agglomerációból is oda járok. Még mindig jól lehet parkolni, épül, fejlődik a környék.
Pelso j.
2018. augusztus 31. 15:08
Nemcsak primitív vagy, hanem annak is akarsz látszani. Még jó, hogy csak réteg piacod van.
Babivadász
2018. augusztus 31. 15:03
Szándékosan a kormánypárti M1 csatornát idézem. "Egy friss felmérés szerint Budapest lett a világ második legszebb városa - számolt be az M1 aktuális csatorna csütörtök déli Híradója. Egy, a Bloomberg hírügynökséghez kapcsolódó internetes portál gyűjtötte össze a világ legszebb városait. A lista élén Velence áll. A második helyezett magyar főváros olyan városokat előzött meg, mint Róma, Firenze és Párizs." Budapest rendelkezik a világ egyik legcsodálatosabb panorámájával. Ebbe beletartoznak Sofitel-Marriott-Intercontinental szállodák is . Ezek a szállodák minden világvárosban megtalálhatóak . Kedves falusiak , szépen kérlek benneteket, ne bontsátok le Budapestet ! Bontsátok le otthon a kultúrházat, meg a kocsmát , meg a istállót , azt bontsátok le , oszt csapjon belétek a tulipános istennyila , oszt ide Budapestre ti mán ne gyertek! Maradjatok csak abba a tehénszaros falutokba . Már megint felhúztam magam ezekkel a falusi tahókkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!