Ne igyunk a NER-nél?

2018. augusztus 02. 20:11

Lehet ezt csinálni, csak akkor az ember a végén tényleg bele fog őrülni az egészbe, és értelme sincsen, hiszen az adott oligarcha nyilván nem azon a két sörön és egy töményen fog megbukni.

2018. augusztus 02. 20:11
Tarnay Kristóf Ábel
Népszava

„Az, hogy az ember nyolc éve a NER-ben él, az elsősorban azt jelenti, hogy megpróbálja ép ésszel kibírni ezt az egészet. A NER mindent eluralt, gyakorlatilag két lépést nem tudok úgy tenni, hogy ne használjak valamit, amin most vagy az elkövetkező években már „Mészáros Lőrinc” valamely cége gazdagodna.

Ilyen környezetben a Momentum azzal áll elő, hogy még akkor is gondoljak erre, amikor este leülnék meginni egy sört egy stresszes, fárasztó nap után. Nos, abban sajnos igazuk van, a szórakozóhelyek jelentős része is NER-tulajdonban van, sőt: az ember valószínűleg olyan hazai zenei fesztivált is alig talál már, ahol nem az MVM és az MTVA a fő szponzor, és ahol a nagyszínpadtól húsz méterre nem a Paks kettőt népszerűsítő kamionba botlik bele. A legtöbb nagyobb szórakozóhely nettó NER-kompatibilis, az A38-on lemegy ugyan a WNTS, de amúgy a hét nagy részén ott forog a Petőfi tévé. Nálunk, Szegeden is az egyik legjobban berendezett kiskocsma tudtommal egy fideszes úr tulajdonában van, és bár tartottam már ott független diákparlamentes rendezvényt, bizony ezzel a tudattal kell sajnos ott az esti csapolt sörömet kortyolgatnom.

Mert erről szól ez az egész ország. Gyakorlatilag ezzel kelünk-fekszünk, nemcsak a szórakozóhelyeink, eseményeink, fesztiváljaink NER-kompatibilisek, de lassan az egész országra kitehetjük, hogy tulajdonos: Mészáros és Mészáros Kft. Ne értsenek félre: nagyon klassz, hogy vannak olyan alternatív helyek, mint Pesten az Auróra, vagy nálunk a Grand Café, és tényleg felháborító, ha a hatalom megpróbálja megfojtani őket (más kérdés, hogy meglehet, az utóbbi esetében ezt épp a Botka-féle balos önkormányzat zajrendelete fogja megtenni akarva-akaratlanul is). Ugyanakkor ezek a helyek – bár pár példán kívül még nem világos, pontosan kiket, mekkora üzleteket akarna a Momentum bojkottálni - valószínűleg nem kezelhetők egy szinten azokkal, amelyektől szerintük most távol kellene maradnia az ellenzéknek a tulajdonosuk miatt.

A legtöbb ember nem arra gondol este egy sör kortyolgatása közben, hogy az adott helyről hova folyik be a haszon. Nem is tudja. Sajnos én is ahhoz a kisebbséghez tartozom, amelyik tudja, és ha időről-időre eszembe jut, akár egy zenei fesztiválon is képes vagyok bosszankodni a teljes leuraláson. Csak az a helyzet – és ezt mondtam a CBA ellen meghirdetett bojkottra is anno –, hogy ez már ép ésszel nem bírható.

Lehet ezt csinálni, csak akkor az ember a végén tényleg bele fog őrülni az egészbe, és értelme sincsen, hiszen az adott oligarcha nyilván nem azon a két sörön és egy töményen fog megbukni, amit este nem vettél meg ott nála. Egyszerűen azon túl, hogy a témán lehet csámcsogni egy pár hétig abban a pár tévéstúdióban, ahol erre még igény van, ennek abszolút semmi értelme. Tetszettek volna kormányt váltani, vagy tetszenének ezen agyalni a jövőre nézve, mert akkor ennél komolyabb eszközeink lennének az oligarchák visszavágására - de ez így nem megy. Lehet ellenzékiként tevékenykedni, kell is, de az ellenállás nem emésztheti föl az embert magát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kistermelo
2018. augusztus 03. 15:50
Ábel! Kilóg belőled a kábel!
DrPepper
2018. augusztus 03. 13:16
És akkor azt a kérdést, hogy etikus-e NER-kompatibilis áramot használni, vagy csak saját szélgenerátorral előállítottat fel sem vetettük... A "minden politika" típusú gondolkodás látványos zsákutcája.
DrPepper
2018. augusztus 03. 13:07
Van egy angol mondás, miszerint ha nem tudod legyőzni őket, csatlakozz hozzájuk. (If you can't beat them join them). Mióta Mészáros részvényeim vannak, sokkal vidámabb vagyok. 590 az Appeninbe elég jó beszállónak látszik...
Vakfolt
2018. augusztus 03. 12:26
A momentum egy budit sem tud blokkolni, ők nem fáradhatatlan szeretők, hanem csak ilyen, nedves, berakom, 5 húzás, spricc gyerekek. Rövid performanszokkal operálnak. karcsú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!