Terror önerőből

2018. augusztus 06. 07:21

Ma innovációban Európa egyre inkább lemarad, a szólásszabadságot eltiporják, s már a kontinens biztonságának sincsenek meg a feltételei.

2018. augusztus 06. 07:21
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Él bennünk egy kép Európáról, ahol a szólás szabad, a szellem szárnyal, a töretlen fejlődés záloga pedig az évszázadok alatt felhalmozott tudás és tapasztalat tisztelete, amihez a megújulás képessége társul. Valahogy így kellene lennie. Valami azonban időközben elromlott, mert ma innovációban Európa egyre inkább lemarad, a szólásszabadságot eltiporják, s már a kontinens biztonságának sincsenek meg a feltételei.

Utóbbi két sajnálatos fejlemény össze is függ. Biztonságunk egyrészt persze azért áll ingatag lábakon, mert saját erő híján mástól várjuk, hogy megvédjen, de ezen könnyebb lesz segíteni, mint visszafordítani azt a rákot, ami belülről falja fel Európát.

Chantal Delsol francia filozófus a minap a Le Figaróban írt arról, hogy bár a bevándorlás a második világháborút követő évtizedek legnyugtalanítóbb és legéletbevágóbb kérdése, lehetetlen róla Nyugat-Európában vitázni. Térségünk álláspontját barbárságnak tekintik – hiszen minket továbbra is lenéznek –, csak egyetlen állítás megengedhető, az, hogy »humanista kultúraként erkölcsi kötelességünk befogadni az ajtónkon kopogtató elesetteket«. Delsol szerint odáig mennek a véleményterroristák, hogy ezen állítás árnyalása vagy megkérdőjelezése »politikailag nem korrekt«, s egyébként Macron és Merkel is csak azért korlátozzák a migrációt, hogy megállítsák a »populisták« erősödését. Ez utóbbi sajnos nem akkora újdonság, hiszen már a migránsválság kezdetén is azt szajkózták a zöldpárti és liberális politikusok és sajtójuk, hogy mindenki hallgasson mélyen a bevándorlás sötét oldaláról, mert még a végén – Uram, irgalmazz! – megerősödik a jobboldal.

Ezt a hozzáállást érzik az emberek is, ezért is jutott mélypontra a német kancellár és pártszövetségének népszerűsége, ezért csökken a bizalom a mainstream nyugati média és a jelenlegi liberális politikai elit iránt. Erről beszélt lapunknak Janice Atkinson brit politikus is, aki már nagyon várja, hogy hazája elhagyja a közös európai őrületet, igaz, a politikai korrektség már rég tönkretette az Egyesült Királyságot. Atkinson könyvet is megjelentetett a migránsbűnözésről, alaptétele, hogy az uniós elit elárulta az embereket, nem tájékoztatja őket megfelelően, elhallgatja a tényeket, hogy tovább erőltethesse bevándorláspárti politikáját. Több példát is mondott a politikai korrektség veszélyeire, ide tartozik az is, hogy a brit média nagy része elhallgatja a bűnözők, terroristák valódi hátterét, származását. Ahogy egyébként Atkinson könyvéről sem sietnek beszámolni – mi azért megtettük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. augusztus 06. 07:55
Isten malmai tudvalevően lassan őrölnek , de azért már látni a 2019-es EU-választás alagútja végén a demokratikusabb fényt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!