Főszereplő nélkül nincs ellenzéki megújulás

2018. augusztus 29. 11:25

Az ellenzéknek nem Orbán Viktor politikai ellenklónjának kell teret adnia, aki felépít majd magának egy másik autokratikus rendszert, mint ahogy a Fidesz vezetője is tette Kádár János nyomán.

2018. augusztus 29. 11:25
Nótin Tamás
Alfahír

„A politikát karakterek formálják, alakítják és viszik győzelemre. Kell valaki, aki meg tud személyesíteni, el tud adni, el tud vinni a hátán egy politikai irányvonalat, aki kapcsolatot képes teremteni a választókkal.

Aki ért a nyelvükön, aki elég jó kommunikátor ahhoz, hogy határozottan megfogalmazza a kérdéseiket és azokra válaszokat adjon. Orbán Viktor egy ilyen karakter, aki pontosan ezt tette, és ezáltal vált sikeressé. Persze az ellenzéknek nem Orbán Viktor politikai ellenklónjának kell teret adnia, aki felépít majd magának egy másik autokratikus rendszert, mint ahogy a Fidesz vezetője is tette Kádár János nyomán.

Ám az is tény, hogy amíg Orbán Viktor főszerepben van, az ellenzéknek meg nincs főszereplője, bármilyen ellenzéki politika kudarcra van ítélve. Ha nincs tehetséges közvetítő egy új politikai alternatíva és az elégedetlen, vagy változásra hajlamos választók között, nem tud koherens kormányváltó erő létrejönni, és pontosan addig jut az ellenzék, mint 2018. április 8-án. Egyelőre még nem látszik az ellenzék főszereplője, de egy ilyen politikai karaktert nem lehet keresni, vagy megtalálni, a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig az események szülik meg az alkalmas vezetőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2018. augusztus 30. 00:41
Ezért remélem egy fillért sem kapott, sőt be kellett fizetnie..
Ipacs Mona
2018. augusztus 29. 22:00
Te magadtól vagy ennyire hülye, Tamás, vagy valami fizetős tanfolyamra jársz?
tango47
2018. augusztus 29. 21:22
Ahogy a fotóját elnézem, még ezer szerencse, hogy nem Allah Akbarozik.
Akitlosz
2018. augusztus 29. 18:20
Adjanak fel álláshirdetést, rendezzenek szereplőválogatást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!