Miért nem lehet önmagunkkal szembenézni?

2018. augusztus 08. 12:19

Félelmetes mentális deficit van kialakulóban ebben az országban, amit nem lehet egyedül a politikai kurzus számlájára írni. Interjú.

2018. augusztus 08. 12:19
Náray Tamás
HVG

„hvg.hu: A kormány ellenségpolitikájától az egészségügy helyzetéig aktívan hozzászól a közösségi médiában a társadalmi jelenségekhez. Az írástudók felelőssége miatt vállalta magára a megmondóember szerepét?

N. T.: Most vetettem véget ennek, megszüntettem az összes profilomat. Közrejátszott, hogy az engedélyem nélkül, mindenféle hergelő címekkel vette át a faék színvonalú sajtó az eltulajdonított írásaimat, a bevezetőikben kiforgatott és leegyszerűsített tartalommal, ami megengedhetetlen. Sokáig hittem abban, hogy fontos lehet egy hiteles ember véleménye. A népnevelő szándék eleve megvolt bennem a szakmámból adódóan, ízlést, harmóniát, esztétikát tanítottam, nyújtottam a munkámmal, a létezésemmel. Rá kellett jönnöm, hogy mindenkinek kizárólag a saját sorsa fontos, és nem az, hogy milyen fő vonalakkal lehet javítani a társadalom kulturális szintjén, ami végül az egyénre visszahat.

Ráadásul a hozzászólások többsége személyeskedő volt és sértő. Amikor elindítottam a Nararte oldalt irodalom, divat, festészet témájában, azoknak szántam, akikkel gondolati közösséget, azonos értékrendet vallok. De idővel nem lehetett biztosítani a szuverenitásunkat, mert többségében olyanok is »rárepültek«, akik a nevüket se tudják leírni helyesen, nemhogy értelmezni az írásaimat, pocskondiázni viszont tudnak.

Félelmetes mentális deficit van kialakulóban ebben az országban, amit nem lehet egyedül a politikai kurzus számlájára írni. Nem értem, miért nem lehet önmagunkkal szembenézni, és miért kell mindig mindent másra fogni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. augusztus 09. 16:10
Nem értem, miért nem lehet önmagunkkal szembenézni, és miért kell mindig mindent másra fogni?” ezt a modoros, álszent, nyálas dumát....
Robur
2018. augusztus 08. 21:57
A sok orbán csicsak mentális deficites, az biztos.
Pelso j.
2018. augusztus 08. 21:29
Visszafogott ez a Náray. Még csak mentális deficit lenne.....
avízazúr
2018. augusztus 08. 19:22
Náray, a ki egy debreceni gimnázium tablóján még Nagy Tamásként szerepel, írt egy dühítően rossz és hazug könyvet ( Az utolsó reggeli Párizsban). Már a műfaji hivatkozása is hazug, mert önéletrajzi ihletésű regénynek titulálja, de nem vállalja, hogy a divattervezői karriert befutó főszereplő ő maga lenne. Persze nem is vállalhatja, mert apai, anyai ágon arisztokrata származású, ezért sok hányattatást elszenvedő családból származtatja hősét, (alteregoját), ami ugye rá nem érvényes. A regény regénytechnikai hibáit és gyengeségeit, ellentmondásosságát nem akarom itt részletezni. Ami fontos, hogy ez a regény mérhetetlen nagyképűséget, gőgöt, hamis önértékelést stb. sugall , hogy elképedve lehet csak olvasni. És ezek a tulajdonságok pregnánsan visszaköszönnek a Náray megnyilatkozásaiban, interjúiban, mikor például annak is hangot ad, hogy Magyarország kevés és készületlen az ő tehetségének kezeléséhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!