Elvárjuk, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a Minority Safepackkel

2018. augusztus 01. 16:19

Az LMP az elsők között volt, amely a nemzetiségek és kisebbségek jogait védő polgári kezdeményezés ügyét felkarolta.

2018. augusztus 01. 16:19
LMP
MTI-OS

„Hivatalos: 11 országból több mint 1 millió érvényes aláírás gyűlt össze a Minority Safepack európai polgári kezdeményezéshez. Az LMP üdvözli ezt és elvárja, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon a kezdeményezéssel. 

A Minority SafePack védi a nyelv- és szimbólumhasználat jogokat, egyenlő bánásmódot biztosít a kisebbségeknek a többségi társadalomban, és lehetővé teszi az Európai Uniónak, hogy beavatkozzon, ha a határon túli magyarokat jogtiprás- illetve korlátozás éri. 

Az LMP az elsők között volt, amely a nemzetiségek és kisebbségek jogait védő polgári kezdeményezés ügyét felkarolta, és arról a kezdeményező, RMDSZ szervezettel is többször konzultált. 

Az LMP mélységesen elkötelezett a külhoni magyar közösségek társadalmi fejlődésének, magyar identitás megőrzésének és általános jólétének támogatásában. 

Az LMP hitet tesz amellett továbbá, hogy az autonómiatörekvés a nemzeti kisebbségek önrendelkezésének elfogadott módja, ezért azt politikai közösségünk kiemelten támogatja. Az LMP bízik abban, hogy a Minority Safepack olyan irányt szab az Uniónak és a tagországoknak, hogy belátható időn belül megvalósul a teljes jogegyenlőség, és a nemzeti kisebbségek jogvédelme.”

MTI-OS

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. augusztus 02. 23:07
Téged meg csak Orbán érdekel.
formaegy
2018. augusztus 02. 07:54
Tudjátok LMP ha lenne hiteletek még akkor sem hinnék nektek. Hiteltelenek vagytok, hazugok, elvtelen szarrágók. Belebújtok a ballibesek ölelő karjaiba, majd most nagy összeborulást a hazaáruló Jobbikkal, akik éppen olyan elvtelen, hiteltelen hazug férgekből áll, mint ti, (a társelnökötök nyilatkozata szerint ez a hazaáruló, emberek százezreit becsapó, merkelcsorda simogató, hazaellenes Jobbik a számotokra elfogadható) támogatjátok a merkelcsordát, és most kurjongattok az autonómiatörekvés mellett? Hazug, előre kitervelt hamis szerződést írtok alá a saját kampány tanácsadótokkal, hogy ne kelljen fizetni, és most játsszátok a "nagy támogató" szerepét? Éppen olyan aljas, hazug, elvtelen, hiteltelen hazaárulók vagytok, mint a Jobbik! Akkor is hazudtok, amikor levegőt vesztek!
balbako_
2018. augusztus 02. 04:05
Az LMP-ben többen úgy vélik magyarnak lenni trendy ?
makapaka2
2018. augusztus 01. 21:19
Azért arra kíváncsi lennék, hogy hány LMP szimpatizáns írta alá? Szerintem nem sokan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!