Chemnitz véres üzenete

2018. augusztus 30. 22:58

Az eddig lappangó társadalmi feszültség előbújt, és felöltötte a féktelen erőszak formáját.

2018. augusztus 30. 22:58
Hoppál Hunor
PolgárPortál

„A németországi Chemnitz napok óta forrong. Miután a városban vasárnap hajnalban egy szír és egy iraki migráns halálra késelt egy férfit, az esetet követő felháborodás tüntetéseket vont maga után, a szászországi település központjában pedig eluralkodott a zűrzavar. Az esemény hatására hétfőn már ezrek vonultak az utcára, végül a demonstráció az ellentüntetők megjelenésével zavargásba torkollt. Az eddig lappangó társadalmi feszültség előbújt és felöltötte a féktelen erőszak formáját – a merkeli politika ellen tüntető szélsőjobboldaliak összecsaptak a szélsőbaloldali antifasisztákkal. A polgárháborús helyzet káoszt teremtett a szászországi városban, a rendőrök helyben tanúsított teljes tehetetlensége pedig ékes bizonyíték arra, hogy Nyugaton a migráció által kialakult helyzet mára kezelhetetlenné vált.

A megrázó események hallatán vasárnap délután egy körülbelül nyolcszáz fős csoport tüntetett a városban, a demonstrálók radikálisabb része elkezdett idegen kinézetű személyekre támadni. A hétfő esti tüntetésre már többezren érkeztek, hogy a gyilkosság kapcsán kifejezzék a kormány bevándorláspolitikájával szembeni elégedetlenségüket. Az előző nap történt kisebb atrocitások miatt azonban összegyűlt mintegy ezer bevándorláspárti, antifasiszta szélsőséges, akik önazonosan Karl Marx szobránál gyülekeztek, majd utána elindultak a kormányellenes tüntetők felé. Végül pedig kiprovokálták a balhét. Az összetűzés során húszan sérültek meg.

A legnagyobb német ellenzéki párt, az Alternatíva Németországnak frakcióvezető-helyettese, Beatrix von Storch elítélte az erőszakot, azonban véleménye szerint a kormány a gyilkosságot követően nem tudott úrrá lenni a káoszon, és emiatt lettek dühösek az emberek. Ezt kellene végre felfogni: ha a mérsékelt erők nem tudják megfelelően kezelni a helyzetet, akkor előbb-utóbb betelik a pohár, és megjelennek a szélsőségesek – jobbról-balról. Aztán már nem az lesz a kérdés, hogy hány migránsra néztek csúnyán az elmúlt héten, hanem az adott ország vezetése azon törheti a fejét, miként teremtsen rendet egyes városok lángba borult közterein. Orbán Viktor ezt már 2015-ben felismerte, és az utóbbi időben látszik csak igazán, mennyi problémának sikerült elejét vennie a következetes bevándorlásellenes politizálással.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Qanon
2018. szeptember 01. 15:53
Chemnitz ma: https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/arabische-community-teilt-videos-der-chemnitz-proteste-und-merkel-muss-weg-choere-a2622259.html
1000bocs
2018. augusztus 31. 10:19
Eddig a pontig úgy néz ki hogy a migránsok ölik az embereket, és az antifák verekednek. Az aggódó polgárok tüntetnek. Merkel mama pedig a szélsőjobb miatt aggódik, nem pedig azért mert ölik a népét.
drkovax
2018. augusztus 31. 09:51
Az arabok által elövetett késelésen és az antifa ellentüntetők randalírozásán kívül miféle erőszak történt még ? Mert megy a duma, de tényszerűen nincs semmi se megnevezve, se dokumentálva ...
KannibálTatárÚr
2018. augusztus 31. 09:27
..."ha a mérsékelt erők nem tudják megfelelően kezelni a helyzetet"... Micsoda mérsékeltekről beszélsz te? A legszélsőségesebb népellenes banda, amelyik ki akarja irtani saját népét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!