Te jössz, olvasó!

2018. augusztus 04. 09:40

Ha ki akarsz kúrni a rezsimmel, akkor fizess is elő valamelyik független lapra, támogasd valamelyik független portált.

2018. augusztus 04. 09:40
Gomperz Tamás
HVG

„Egyedül a szerkesztőségi keretek között dolgozó professzionális újságírók képesek az olvasókat ellenőrzött közéleti információkkal ellátni. A bloggerek erre alkalmatlanok. A Facebookon megosztott politikai tárgyú szövegek jelentős részét is újságírók állítják elő. Ha a Fidesz az utolsó független szerkesztőséget is ledarálja, akkor maradnak a macskás posztok, a naplementés fotók, és a magánéleti beszámolók olyan érdektelen eseményekről, amelyekkel még közeli ismerősök sem untatnák egymást, ha nem a neten lógnának.

Ebből az következik, hogy a megmaradt független médiára vigyázni kell. A jó hír az, hogy szemben az Alkotmánybírósággal, a bíróságokkal, az alkotmányos intézményekkel, az Akadémiával, s színházakkal és az egyetemekkel a szerkesztőségeket nem csak lehetséges, de nagyon könnyű megvédeni. 2,6 millióan szavaztak a Fidesz ellen, 100 ezren demonstráltak a demokrácia mellett a választás után, a magyarországi nyilvánosság megmentéséhez viszont néhány tízezer ember is elegendő lenne, ha nem csak szidnák a rendszert, hanem előfizetnének azokra a sajtótermékekre, amelyek nélkül fogalmuk sem lenne arról, hogy a kormány miben mesterkedik.

A szabad magyar sajtó az a terület, ahol a kisember erősebb lehet Orbánnál. Ha vannak előfizetők, akkor a kormány tehetetlen. Az ellenállás ott kezdődik, hogy kifizetünk havonta egy ebéd árának megfelelő összeget azért, hogy helyettünk valakik kérdezzenek, nyomozzanak, cégbejegyzéseket tanulmányozzanak, kormányhatározatokat olvassanak, eltitkolni vágyott birtokokat lefényképezzenek, mindezért bíróságra járjanak, munkájuk hatástalansága miatt megszomorodjanak és alkoholistává váljanak.

Ne feledjük, helyettünk és értünk teszik ezt.

Ha ki akarsz kúrni a rezsimmel, akkor fizess is elő valamelyik független lapra, támogasd valamelyik független portált, legyél pártoló tag. Verd az ő farkukkal a csalánt, azért vannak (még).

Gondolj arra, hogy ilyen kevés pénzt semmilyen más módon nem tudsz elkölteni úgy, hogy az idegesítse a miniszterelnököt. Önmagában ezért megéri. Ne azt kérdezd, hogy mit tett érted a rezsim (semmit), hanem azt, hogy te mit tettél a rezsim ellen.

Védd meg a szabad sajtót! Ez az első lépés. Minden más csak ezután jöhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. augusztus 07. 11:08
Kösz, de nem akarok kikúrni a rezsimmel. Akkor fizessek elő a Magyar Hírlapra?
syphax
2018. augusztus 07. 10:45
Itt van az ideje és helye annak, hogy leszögezzük és manifesztáljuk: FÜGGYETLEN UJSÁGIRÁS ÉS UJSÁG--MINT OLYAN--NINCS, NEM VOLT ÉS NEM IS LESZ SOHA! Legföljebb olyan, amelyik saját magát--NAGYHAMISAN--függetlennek deklarálta, nagy-nagy csalárdságos és átverőszándékú mivoltában.
br-o
2018. augusztus 06. 12:39
Íme az én ajánlatom: rúgjátok ki Tóta W-t, ne közöljetek több TGM cikket, és akkor előfizetek 3 hónapig a HVG-re. Azért csak addig, mert nem bízok abban, hogy nem veszitek vissza őket. Áll az alku?
Selamat
2018. augusztus 06. 07:21
A hvg, mint független? Ezek meg akkor is hazudnak, mikor megélhetési koldulnak. Na jó, akkor én ezennel kívánok jó étvágyat mindenkinek a hvg befizetés helyett elfogyasztott ebédhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!