Az elmebaj határai

2018. augusztus 28. 07:41

A politikailag korrekt beszéd célja általában, ezt pontosan tudjuk, maga a hazugság.

2018. augusztus 28. 07:41
Gábor László
888

„A politikailag korrekt beszéd célja általában, ezt pontosan tudjuk, maga a hazugság. Úgymond szebbé hazudni valamit, elfedni az igazságot. A politikailag korrekt beszéd terrorjának a lényege, hogy akinek megtiltják bizonyos szavak használatát, egy idő után magával a problémával sem mer foglalkozni. Emlékezzünk vissza: a Kálmán Olga-féle műsorokban rendszeresen kijavították a vendéget, ha mondjuk véletlenül migránst mondott menekült helyett.

A politikailag korrekt beszédből adódó hazugságnak persze következményei vannak. Egy idő után már nemcsak a szavakat és a szavak mögötti értelmet kell eltitkolni, hanem a konkrét valóságot is. És amikor ez állami szintre emelkedik, az már maga az elmebaj.

Nem a píszí, hanem az elmebaj határait lépte át a francia állam azzal, hogy egy dzsihadista gyilkos ámokfutását nem hajlandó terrortámadásnak nevezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. augusztus 28. 11:07
Nekem a "szurkál" szó használata is eufemizmusnak tűnik. Megkéselte. Leszúrta. Ezekből érződik, hogy a dolog komoly, de a "szurkálta" kifejezés kissé komolytalanul hangzik, egy gyilkossági kísérletben, még akkor is, ha az illető túlélte. Az anyját és a nővérét gyilkolta meg, ebből nem Kamel Salhi elmebaja következik, hanem a muszlim nemiség elmebaja; hogy a nővel szemben bármi megengedett, hogy a nőket kutyába veszik. Mivel már felnőtt férfi, és az anyjával és nővérével él, ebből következik, hogy a muszlim nemi őrület lendülete itt Európában kissé megtörik, még Franciaországban is, még egy no-go zónában is. Talán a férfiak sem akarnak házasodni, könnyebb egy kurvát keríteni; vagy a nők nem akarnak már többé férjhez menni, ki tudja. Mindenesetre sem Kamel nővére, sem Kamel nem volt házas, mert itt az élet nem úgy működik, mint Marokkóban vagy hol. Persze így sem jártak jól. De legalább nem szaporodtak... Az ő sztorijukból annyit azért lehet látni, hogy a migránsok is igazodnak valamennyire az európai trendhez, és a másodgenerációsok már nem rohannak elleni. Csakhogy ne egy píszí kifejezéssel éljek.
péterx
2018. augusztus 28. 10:30
Ide vezet, ha nem akarják érteni, hogy az ember lét egyszerre perspektivisztikus és perspektíván túli. Vagyis, nem a valódi Istent, a Szenháromságot ismerik el abszolútnak, hanem helyébe állítják a maguk konstrukciós szóbálványát, amit szerintük mindenkinek imádni kellene.
pemete jakab
2018. augusztus 28. 09:47
888: Az elmebaj határai Legszebb erény az önismeret.
józan paraszti ész
2018. augusztus 28. 09:04
Mert párttársaid anno nem engedték tanulni, őket. Nektek pedig bemondásra adták a diplomát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!