Egy siker Bagon

2018. augusztus 30. 10:30

A fiatal asszony nagyon szereti a munkáját, büszke magára és arra, hogy ha havonta 2 szombaton bemegy dolgozni a levonás nélkül akár 250.000 Ft-ot is hazavisz. És ebből a pénzből rendezi a korábbi adósságait, tartozásait és kifizette a fogpótlását! Önállóan elintézte… a lány ragyogott.

2018. augusztus 30. 10:30
Both Emőke
Facebook

„Ha már hétfőn egy nehézségről írtam, akkor most megmutatok egy olyan eredményt, ami talán pontosabban mutatja meg, hogy milyen hosszú út is vezet a sikerekhez. 

Tegnap délután a bagi telepen összefutottam egy fiatal nővel (24 év körüli és van 4 gyereke, a legidősebb 10 év körüli!). Legutóbb panaszolta, hogy a fizetéséből levonnak 50%-ot, ezért elkezdtünk a tartozásiról beszélgetni.

Valami nagyon furcsa volt rajta, és rájöttem: a fogai! (Megj.: eddig nem volt egyetlen ép foga sem és most rendes fogsora van. Örömmel újságolta, hogy 137.000 Ft-ért megcsináltatta. 

És hogyan is jutott el idáig? 
Februárban több embernek írtunk önéletrajzot, mert a Zöld Híd nevű cég megváltoztatta az eddigi szabályzatát és elkezdtek 8 osztály alatti végzettségűeket is felvenni dolgozni. 

Ennek a lánynak 7 osztálya van, nem járt hozzánk felnőttoktatásra, de ismertük egymást még régről, mert a testvéreinek pártfogója voltam. Kérte, hogy írjak neki is önéletrajzot. Megírtam és elküldtem a céghez. (ezt mutatja a kép) Eljött Bagon egy bemutatkozó napra és eljött állásinterjúra is. Az inetrjún nagyon csinosan felöltözött, meg is jegyeztem neki, hogy rá sem ismerek, még nem láttam ennyire elegánsan, csak a fogai… 

Az orvosi vizsgálatra először nem tudott elmenni, mert az egyik gyereke nagyon beteg lett, egyeztettem a cég HR-esével, megbeszéltük, hogy kap még egy esélyt. 
Áprilisban elkezdett dolgozni, de ahhoz, hogy az első hónapban az utazási költségét ki tudja fizetni támogatást kért tőlünk. Sokszor ezen múlik egy-egy munka, hogy az első hónapban egyszerűen nem tudja megelőlegezni a 12.000 Ft-ot! Mi ilyen esetekben kifizetjük, ezen nem múlhat…

Többször beszéltem vele is és a kollégákkal, HR-essel mondták, hogy nagyon jól dolgozik. Szereti a munkáját és elismerik őt. Aztán jött a tartozás, hogy a fizetésének csak a felét kapta meg. Az anyukája kiabálta, hogy ott kell hagynia a munkát, mert ennyiért nem éri meg. A fiatal asszony nagyon szereti a munkáját, büszke magára és arra, hogy ha havonta 2 szombaton bemegy dolgozni a levonás nélkül akár 250.000 Ft-ot is hazavisz (megj.: a gyerekkedvezmény miatt). 
És ebből a pénzből rendezi a korábbi adósságait, tartozásait és kifizette a fogpótlását! Önállóan elintézte… a lány ragyogott. Öröm volt látni.

Nagyon erős késztetésem volt, hogy lefényképezzem, de szégyenlős és nem akartam mutogatni, mert mit lát belőle kívülálló, hogy vannak fogai. És azért valljuk be, a többségnek vannak… 

Legyél Te is befektetőnk! Havi rendszeres összeggel támogatni tudod a munkánkat, hogy minél több embernek nyújtsunk segítséget és adjunk esélyt! 

https://bagazs.org/legyel-te-is-bagazs-befekteto/

Ha érdekesnek találjátok a történeteket, örülök, ha megírod, nagyon inspiráló üzeneteket kaptam eddig! Köszönöm

Külön köszi, ha támogattok minket, eddig 25 új támogatónk lett a posztoknak köszönhetően, még tehát mindig keresek legalább 25-öt! Csatlakozz Te is a befektetőinkhez!”

*

A Mandiner Bagról, a helyi Bagázs Közhasznú Egyesület munkájáról szóló korábbi riportját itt olvashatják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 30. 23:42
"eddig nem volt egyetlen ép foga sem" 24 évesen? Betont rágott egész életében vagy mit csinált? 24 évesen egy tömött fogam volt, a többi, mind ép volt.
Akitlosz
2018. augusztus 30. 23:39
"Tegnap délután a bagi telepen összefutottam egy fiatal nővel (24 év körüli és van 4 gyereke, a legidősebb 10 év körüli!)." Na akkor ennyiből már a színét is megtudtuk.
Akitlosz
2018. augusztus 30. 23:38
"akár 250.000 Ft-ot is hazavisz" Akár. Tehát akkor messze nem visz haza annyit.
krakken96
2018. augusztus 30. 14:07
4 fideszes szavazó már ki lett tenyésztve. a nyuggerek rettegjenek, mert le lesznek cserélve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!