Tizenegyesek? Nem lutri!

2018. július 05. 11:14

A tizenegyespárbajhoz csupa olyan képesség, készség kell, amely a labdarúgásból fakad.

2018. július 05. 11:14
Szabados Gábor
NSO

„Akkor lenne szerencse, ha egyszerű pénzfeldobás döntene a meccs végén, mint ahogy történt az a hőskorban sok esetben, például az 1968-as Európa-bajnokság elődöntőjében(!) is. Vagy ha a játékosoknak nem a futballhoz tartozó elemmel kellene dönteniük a továbbjutásról, hanem kosárra dobással, rúdugrással, sílövészettel vagy akár kő–papír–ollóval.

Ehhez képest a tizenegyespárbajhoz csupa olyan képesség, készség kell, amely a labdarúgásból fakad, a mérkőzés 90 és 120 perce alatt is szükség van rá.

Hiszen mi dönt? A játékosok mentális állapota, fizikai állapota, megfelelő elméleti felkészültsége (hogy készült-e a kapus a rúgókból, illetve a rúgók a kapusból) és persze a technikai képességeik, a rúgók és a kapusok részéről egyaránt.

És milyen elemekből áll össze általánosságban egy futballcsapat minősége, amely eldönti a mérkőzés sorsát? Pontosan ugyanezekből: technikai képzettség, taktikai (elméleti) felkészültség, fizikai állapot, mentális állapot (ideértve a fegyelmezettséget is).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. július 05. 15:13
"A tizenegyespárbajhoz csupa olyan képesség, készség kell, amely a labdarúgásból fakad." Mégis miből fakadjon? Hát nem is kő-papír-olló! Vagy ki ír a megadott szavakkal több enjambementtel rendelkező jambikus pentametert! Vagy ki old meg gyorsabban sztöchiometriailag helyesen egy permanganátos hét vegyértékről kettőre változó egyenletet? Vagy ki mondja meg gyorsabban, hogy egy kacsának hány szemhéja van?
Zokni
2018. július 05. 14:41
Viszont örömmel látom, hogy a sportsajtóban az újságírók továbbra sem tudnak újat, eredetit, érdekeset írni. A 11-es rugás szakmai feltételei úgy viszonyulnak a focitudáshoz, mint a Népsport a normális sajtóhoz...
Zokni
2018. július 05. 14:35
Ez kapitális baromság.
cutcopy
2018. július 05. 13:12
A 11-es lényege a támadó és a védő egy az egy elleni szembenállása, az egyik az sugallja, hogy úgy is belövöm, a másik azt, hogy úgysem lövöd be, aztán a lövés után úgy is kiderül ki volt az erősebb.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!