Az unió az adókerülés és pénzmosás bajnoka

2018. július 30. 12:41

A globális gazemberség az eredendő oka a szűnni nem akaró migrá­ciónak. A többi mind okozat.

2018. július 30. 12:41
Petrin László
Magyar Idők

„Nem a globális felmelegedés és az éhínség, hanem a globális gazemberség az eredendő oka a szűnni nem akaró migrá­ciónak. A többi mind okozat.

A nyugati pénzkivonás felelős azért, hogy a fejlődő közel-keleti és főként afrikai országokban megtorpant a gazdasági növekedés. Az arcátlan és dekadens liberális elit jogszerűvé tette a lopást az ipari méretű adóelkerülés és pénzkiszivattyúzás hallgatólagos jóváhagyásával. Egy tanulmány szerint (Eurodad, Eurodad.org) az adóköteles nyereségek kimenekítése csak Európában évi nagyjából ezermilliárd euró veszteséget okoz, míg a fejlődő országokból évente 660-870 milliárd eurót szippantanak ki.

A javak a szegény országokból a gazdagok felé áramlanak, és ennek mértéke jóval nagyobb a szegényeknek nyújtott fejlesztési forrásoknál. Ugyanis a multinacionális vállalatok előszeretettel hajtanak végre adóoptimalizálást különböző országokban lévő telephelyeik és leányvállalataik között számlázási trükkök segítségével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskata
2018. július 31. 08:15
A luxemburgi kecskére bízták a brüsszeli káposztát! Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy sok afrikai hadúr készségesen asszisztál ezekhez a praktikákhoz. Bokassa üdvözletét küldi.
KannibálTatárÚr
2018. július 30. 15:01
Most már a működő tőke jótékony munkaadó, vagy aljas adókerülő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!