Ki a felelős életünkért, egészségünkért?

2018. július 18. 12:06

Ahogy jogunk van a színvonalas egészségügyi ellátáshoz, úgy mi magunk is felelősek vagyunk egészségünk megőrzéséért.

2018. július 18. 12:06
Morvai Krisztina
Facebook

„Ki a felelős életünkért, egészségünkért? – levelezésem az illetékes állami vezetőkkel. 

Ideje lenne minél több magyar embernek felismernie: amellett, hogy jogunk van a színvonalas egészségügyi ellátáshoz, mi magunk is felelősek vagyunk egészségünk megőrzéséért, a betegségek megelőzéséért, egyebek mellett az egészséges életmóddal és a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétellel. Erre is rámutatott – helyesen – Dr. Nagy Szilárd egészségügyi helyettes államtitkár, a Kásler Miklós miniszter úrnak az agyvérzés és más életveszélyes betegségekkel kapcsolatos európai és nemzeti stratégia tárgyában írt levelemre írott válaszában. 

»Nagyon fontosnak tartom a lakosság ösztönzését abban a tekintetben, hogy felelősséget vállaljanak saját egészségi állapotuk alakulásában, melynek egyik kiemelt területe az orvosi vizsgálatokon, szűrővizsgálatokon való részvétel, mely során azonosíthatók a stroke, illetve más magas morbiditású és mortalitású betegségek hátterében általában kimutatható rizikófaktorok. Ilyenek például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint,
diabétesz, túlsúly, érelmeszesedés, melyek a megfelelő életmód kialakításával, illetve a betegség felismerését követő terápia megkezdésével kiküszöbölhetők.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. július 19. 11:18
Újsághír: "Emmi: pánikkeltő lenne a kórházi fertőzések számának nyilvánosságra kerülése"
szkeptikus
2018. július 19. 07:27
Sok panasz érkezik a sürgősségi ellátáson a hosszú várakozási időre. Egy családtagunk ellátása alkalmából láttam, hogy behoztak egy totál részeg sérültet, aki ott randalírozott, feltartva a munkát. A részeg saját maga tehet az állapotáról, szerintem nem lenne szabad ugyanúgy kezelni, mint a valóban súlyos betegeket. Az autó-biztosításnál figyelembe veszik a tulajdonos felelősségét is - és ez így helyes!!!!
Akitlosz
2018. július 18. 17:09
Az egészség megőrzés azt feltételezi, hogy egészség van, csupán meg kell őrizni. De nem tud mutatni egy egészséges embert sem - sokat mondok - 30 éves életkor felett. Ami nincsen, azt pedig nem lehet megőrizni. "a betegség felismerését követő terápia megkezdésével kiküszöbölhetők." Tehát nem egészségmegőrzés. És mivel nem gyógyítható betegségek ezért ki sem küszöbölhetőek.
brekker
2018. július 18. 16:21
Árulás, nem igaz. Még több rozsdamentes behatolást akarunk a testünkbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!