Ne az árat, hanem a versenyt növeljék a budapesti taxizásban!

2018. július 02. 14:39

A taxirendeletet nem módosítani, hanem visszavonni kell.

2018. július 02. 14:39
Liberálisok
MTI-OS

„A Liberálisok szerint a taxi tarifanövelése helyett a szolgáltatók közötti szabad verseny megteremtésére van szükség. Ennek érdekében a taxirendeletet nem módosítani, hanem visszavonni kell. Ne a hatósági ár szabályozza az árfekvést, hanem a szolgáltatás minősége. Engedjék a független szolgáltatókat érvényesülni, ne lehetetlenítsék el az Ubert, és hatékonyan vegyék fel a harcot a taxis hiénákkal szemben.

Tarlós István rendeleti úton korlátozta a taxis piac szabadságát, a központilag meghatározott, egyre magasabb árak mellé folyamatosan romló szolgáltatás társul. A BKK legutolsó hivatalos ellenőrzésén a taxisok kétharmada fennakadt a szabálytalanságok miatt.

A főváros fideszes vezetésének döntésével július elsejétől megemelkedett a taxizás hatósági ára. A 450 forintos alapdíj 700 forintra, a kilométerdíj 280 forintról 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 70 forintról 75 forintra nőtt. A növekedés mértékével csak Tarlós István pökhendisége vetekedhet, aki a problémára csak annyit mondott, hogy akinek drága lesz a taxi, majd utazik tömegközlekedéssel. A fideszes városvezetéshez közel álló Főtaxi mindeközben felvásárolta a Budapest Taxit, ezzel szinte monopolhelyzet alakult ki Budapesten. A beavatkozás hatására torzult a taxis piac, a szabályszegések viszont továbbra sem csökkentek. A Liberálisok szerint árnövelés helyett a taxirendelet visszavonására lenne szükség.”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. július 03. 10:11
"egyre magasabb árak mellé folyamatosan romló szolgáltatás társul" Nézzük, odajön a taxi, beszállsz, elvisz a picsába, kiszállsz. Mi tud ezen romlani?? Ölben visz? Nem kagylóülésben? Rossz helyre visz? Nem szállhatsz ki? Mi a túró tud romlani? Késik? Miről kaffog ez a hernyó?
48saxon
2018. július 03. 09:38
Kivételesen lájkot kapnak. Igen káros a taxitársaságok mesterségesen agyonszabályozott, kvázi-monopol helyzete. Félreértés ne essék: nem tapsikoltam az Uber adóelkerülő magatartásának sem.
Akitlosz
2018. július 02. 18:30
A Liberálisok 1-2 embert képviselnek. Nem sokat számít, hogy neki(k kettejüknek) mi a jó.
Sundabunda
2018. július 02. 17:53
Ez a budapesti taxis törtenet szegeny 85 eves edesanyammal tegnap este : Megerkezven a Keleti -palyaudvarra vonattal , nehez poggyasszal mar nem volt ereje busszal hazamenni, igy odament a taxis droszthoz ,ahol 5 kocsi allt az unatkozo, balkani kölsejü , borotvalatlan söförökkel. Az atlag ar a Keletiböl Zugloba 1900 Forint körül van. Az öt taxis közül mindössze egyetlen meltatta szora az edesanyamat , közölte , hogy 8000 Forintert elviszi, ha nem tetszik huzzon el a fenebe. A többiek meg szoba sem alltak vele ( a taxik a “ Minösegi Taxi” feliratot viseltek) . Ök onkabb varnak a külföldiekre, azokat jobban le lehet huzni. Nagy nehezen talalt vegre egy mas cegbeli taxit , aki pedig közölte ,hogy nala ez 3000Forint lesz , ora nelkül. Mar ebbe is belement az idös neni, csak valahogy hazaerjen mar. A fizeteskor elnezett egy 500 Forintost a sötet kocsiban es 5000-est adott oda helyette tevedesböl. A taxis szo nelkül lenyelte , igy vegül is az ut 8000 Forintba került, a neni pedig csak sirni tudot utana az emberi aljassagokon. Tisztelt Tarlos Ur, kivancsi lennek ,ha magat huznak igy le , vajon mit csinalna? Ilyen moralis mocsarat krealni a szallitasban es semmit nem tenni ellene aljassag . Pedig es Önre szavaztam .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!