Ha a barátod Orbán, beszélhetsz, ha nem, kussolj

2018. július 24. 07:35

Gyerekek kellenek, terelhetőek. Szőcs, miként a barátja, Orbán is kegyekben és lekenyerezésben gondolkodik.

2018. július 24. 07:35
Karafiáth Orsolya
24.hu

„Hiszen, hogy ismét Szőcsöt idézzem:

»Nem minden nemzettársunk magasan képzett politológus vagy esztéta, a kormányzatok megpróbálnak minden egyes választóra hatni, a leghatásosabbnak remélt eszközöket vetve be, hogy meggyőzzék őket, a tömegeket arról, mi a helyes.«

Amiben a legveszélyesebb, ha ez az ütvefúró-technika kitartással párosul, elérhető, hogy ami addig kőfalnak (kőbe vésettnek), morális alapértéknek tűnt, lerombolható, kikezdhető. Ha buldózerrel nem ment, akkor majd kövenként.

Gyerekek kellenek, terelhetőek. Szőcs, miként a barátja, Orbán is kegyekben és lekenyerezésben gondolkodik. Elborzadtam, amikor jóságának bizonyítékaként említette, hogy ő tudta, hogy egy bizonyos szerző nem él jól, ezért személyesen ösztöndíjat ajánlott neki. És a szerző ezt nem merte elfogadni. Nehogy a liberális barátai elítéljék emiatt.

Fel sem vetődik Szőcsben, hogy a szerző nem emiatt utasított vissza egy ilyen ajándékot. (Ismerem az illetőt, legalábbis egy ilyen megkeresett szerzőt ismerek.) Hanem mert esetleg úgy gondolja, demokráciában nem kegyekkel, bonbonokkal és személyes apanázsokkal kellene művészt venni, hanem átlátható kultúra-finanszírozással, tiszta pályázati rendszerrel, a művész értékét nem törleszkedési képességeiben mérve.

Van művészi szabadság, igen: bizonyos művészeknek van szabadsága. Szőcs szájából természetesen gurult ki, hogy van olyan viszonyban a Főnökkel, hogy az elnézi neki a viccelődést. Vagyis: aki nincs ilyen nexusban az első számú vezetővel, az inkább a hallgatás művészetében jeleskedjék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. július 24. 22:01
Mivel Orbánt populistának nevezitek, tehát a választók többségének tetsző dolgokat mond, az pedig ugye csupán a józan ész által diktált értékrend, a fenti cím így értelmezhető: a.józan ész követői beszélhetnek, az ostobáknak viszont kisebb hangerő javasolt! Így megy ez, Orsika! Mindigis kihívás volt széllel szemben pisálni, de te ezt nyilván nem érted.
Óbor Dezső
2018. július 24. 20:59
Orsi, akkor már jó lenne ha kussolnál.
1000bocs
2018. július 24. 20:16
Ez a punci csak Orbánra gerjed. Minden héten próbálja kiírni magából, de úgy tűnik egyre nagyobb a baj.
nyelvelő
2018. július 24. 18:39
Kedves Orsolya ... Udvaros Dorottya színésznő önálló estjén néhány általad írt sort adott elő. Láttad volna a ledöbbenést az arcokon a közönség sorában. Az arckifejezések tükrözték a megdöbbenést. A hangulat és a taps érzékeltette velünk azt hogy nem tudtuk mit kezdjünk azzal a néhány üres, semmitmondó gondolattal ami merően eltér a valóságtól és borzasztóan keserű. Olvastam néhány írásodat. Ja a fülfájásodra emlékszem a legjobban. Nagyon sajnálom, hogy annyi valótlanságot állítottál abban az írásodban is. Mondom én egy fülműtéten átesett aki rendszeresen látogatja a fül orr gégészeti rendelőket. Csak köszönettel tartozhatunk azoknak akik a rendeléseken állják a sarat. AZ ÉRKEZÉSI SORRENDET PEDIG MINDENKINEK BE KELL TARTANIA, bármennyire is fáj a fül. Ugye nem kell magyarázni, hogy ha nekem , neki és másnak sikerül akkor ORSOLYÁNAK IS SIKERÜL KIVÁRNIA AZT HOGY SORRA KERÜLJÖN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!