A Jobbik lánfűrésze üresbe kapcsolt

2018. június 10. 14:41

A Jobbik ma a néppártosodás és a radikalizmus között őrlődik.

2018. június 10. 14:41
Pap Krisztián
Magyar Idők

„Azzal még soha nem nyert országgyűlési választást párt, hogy mások ötleteit ollózta volna össze, ehhez annál sokkal több kell. A Fidesz 1998–2002 között bebizonyította, hogy pénzügyi fegyelemmel, jól célzott intézkedésekkel, fejlesztésekkel ki lehet törni a gazdasági válságból, így minden nemzetben gondolkodó ember és szervezet, a még képlékeny Jobbik is melléjük állt 2002-ben. 

A Jobbik ma a néppártosodás és a radikalizmus között őrlődik, holott az előbbihez nincs meg a tömegbázisa, ez az irány Vona Gábor bukásához vezetett, az utóbbi viszont biztos bezárkózást jelent egy középpárti keretbe. Ennek a dilemmának a feloldása és hatása a párt szétforgácsolódása, amit a személycserék is mutatnak. Mivel a Jobbikot az alapítók elhagyták, vagy – mint Toroczkai Lászlót – tisztségeiből teljesen kiszorították, ráadásul az elhibázott arculatváltás felhígította a párt identitását, a szervezet lelki értelemben is kiürült. 

Hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a párt magára találjon, ha ez egyáltalán még lehetséges. A Jobbik belső válságának legnagyobb okozója azonban a visszaigazolt sikeres és eredményes kormányzás. A kormánypárt tapasztalt és rutinos, és némi szerencsével még több cikluson keresztül is vezetheti az országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2018. június 11. 19:42
A láncfűrész pörög az Alfahír kommentszekciójában is. Egymást fűrészelik a megzavarodott jobbikosok.
cutcopy
2018. június 10. 20:19
"a még képlékeny Jobbik is melléjük állt 2002-ben." Igen, de aztán a Jobbik csalódott a Fideszben amíg az nyolc évig ellenzékben volt.. )
Petkó Zsigmond
2018. június 10. 16:43
A Jobbik lánokat fűrészelt??? De most abbahagyták? Vagy mi?
Akitlosz
2018. június 10. 16:23
"A Jobbik ma a néppártosodás és a radikalizmus között őrlődik. " Miközben egyik sem nyerő. Tényleg nemzeti párt kellene inkább, arra lenne inkább szavazói igény, a fentiekre annál több, mint amennyit a Jobbik már elért ugyan nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!