A bukás

2018. június 20. 07:05

Az emberek maguk előtt látják az ellenpéldát: a hatékonyan működő magyar kerítést.

2018. június 20. 07:05
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„Merkel bukását az osztrák és az olasz választások eredménye pecsételte meg. Mert ne áltassuk magunkat: a bukás – António Guterres szavaival élve – szükséges és elkerülhetetlen. Amikor a hétfő esti, három halálos áldozattal járó malmői lövöldözés után a svéd hatóságok leszögezik, nincs mitől félni, nem terrortámadás történt, csupán a szokásos hétfő esti, bűnbandák közötti leszámolás, akkor nyilvánvaló, hogy a tömeges bevándorlást pártoló politikai erők számára eljött a vég.

Hiszen az emberek maguk előtt látják az ellenpéldát: a hatékonyan működő magyar kerítést vagy az olaszországi kikötők lezárását a migránsokat már Líbiá­nál kimentő hajók előtt. A nyolcvanmilliós Németországtól ezer szállal függő tízmilliós Magyarország miniszterelnöke jelenti ma a kancellár Európa-politikájának ellenpólusát.

Eljött az a pillanat, amire soha senki semmilyen körülmények között nem gondolt volna: Angela Merkel kért találkozót Orbán Viktortól, nem fordítva. Odahaza, Németországban pedig nem Horst Seehofer hajlik meg Angela Merkel akarata előtt, hanem a kancellár hunyászkodik meg, amikor belügyminisztere ultimátumot ad neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. június 20. 12:18
Merkel a bukás szélén áll! Előrébb lennénk, ha már tavaly elzavarták volna ezt a hitlernél is több kárt okozó nőt! Orbán akkor döntene helyesen, ha most NEM fogadná el Merkel meghívását! Nincs semmi szükség együtt mutatkozni egy ilyen kártékony nővel!
luzitanxaver
2018. június 20. 10:35
Érdemes elolvasni az egészet. Merkellel kapcsolatban teljesen igaza van, Macronnal kapcsolatban viszont nem is lehetne jobban vakvágányon. A Thatcher-hez hasonlítás egyenesen kacagtató.
Secnir
2018. június 20. 10:30
"Eljött az a pillanat, amire soha senki semmilyen körülmények között nem gondolt volna: Angela Merkel kért találkozót Orbán Viktortól" idejön merkel?
farkasflori a vizicsoda
2018. június 20. 09:17
dr. kottász, dr. kottász!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!