Éljen május 1.

2018. május 01. 19:52

Már csak egy év, és jönnek az európai parlamenti választások. A brüsszeli elitnek lefőtt a kávé.

2018. május 01. 19:52
G. Fodor Gábor
Origo

„Legyünk józanok, a nagy zöm számára május 1. az égvilágon semmit sem jelent. Nem kell dolgozni, hosszú hétvége, jó idő, nagy fröccs. Ennyi.

Ha azonban a politikai jelentőség felül nézünk rá erre a napra, akkor mégiscsak van itt valami. Ne feledjük, hogy 14 évvel ezelőtt saját döntésünk révén csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Így döntöttünk, mert Európához akartunk tartozni.

Felemelő érzés volt a posztkommunista tömb frusztrációjából átlépni valahova, ahová mindig is valók voltunk. S itt a lényeg. Mi mindig is Európához tartoztunk.

Amikor csatlakoztunk, akkor nem a fenyegető tekintetekhez, a kioktató kivagyisághoz, a pitiáner kisstílűséghez csatlakoztunk. Merthogy ezt látjuk ma, amikor Brüsszel Lengyelországot vagy éppen minket, magyarokat akarja fenyegetéssel, zsarolással, jogi pinokkiózással kvótapárti álláspontra bírni.

Budapest azt üzeni: ez nem fog menni.

Sőt, már csak egy év, és jönnek az európai parlamenti választások.

A brüsszeli elitnek lefőtt a kávé.

Ezt üzeni a sör és a virsli ünnepe. Ezt üzeni április 8. Ezt üzenik a magyarok és a lengyelek. Így az Európai Uniós csatlakozás 14. évfordulóján.

S akkor most térjünk vissza a sörhöz és a virslihez.

Éljen május 1.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strkbwv
2018. május 02. 18:34
"Már csak egy év, és jönnek az európai parlamenti választások. A brüsszeli elitnek lefőtt a kávé." Igazságod legyen Gabesz.
kohazi
2018. május 02. 17:59
A libe bizottság tele van debil nőkkel, tisztelet a kivételnek ezeket kiválasztotta meg, akik érzelmeik alapján szavaznak félre téve minden realitást.
dakotasámán
2018. május 02. 13:04
"Amikor csatlakoztunk, akkor nem a fenyegető tekintetekhez, a kioktató kivagyisághoz, a pitiáner kisstílűséghez csatlakoztunk. Merthogy ezt látjuk ma,..." a hanyatló nyugatról pedig a végtelen korrupciót, az itt élők pedig közelebbről a seggnyalásodat és a fasizmus erősödését látják.
kaltran
2018. május 02. 07:26
A brüsszeli elitnek NEM főtt le a kávé. Végig kell nézni a nyugat-európai választásokon (Merkelt közel sem tudták elzavarni, az Afd még mindig kevés szavazatot kap, Berlusconi hiába erőlködik nem tud kormányt alakítani stb.) az istenadta nép össze fogja szarni magát a lehetséges változás fellegeitől, s hiába szúrnak le százakat az utcán, hiába viszi a kazal pénzeket a migránssimogatás, a jelenlegi elit újra többségben lesz, ne álmodozzunk. Az EU, nem magyar választáson vesz részt, hanem az elrohadt Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!