A magyar asszimiláns nemzet – és ha valamitől, hát ettől sikeres

2018. május 28. 13:36

A magyar nemzet addig működik, amíg elég vonzó másoknak, asszimilálni és hasznosítani tudja azokat, akik le akarnak itt telepedni.

2018. május 28. 13:36
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Röviden, az én válaszom az általam feltett kérdésre (nyilván több forrás ismerete alapján is): nincs itt semmiféle speciálisan magyar – pláne ezer éve folyamatos és cserkész-kompatibilis (!) – érték. Egy dolog történt vissza-visszatérően, amíg sikeres nemzet voltunk: asszimiláció – ha, amíg és ahol elég erősek voltunk az asszimilációhoz és a vezetőink ösztönözték ezt. Amiért pedig szükség volt rá: hogy folyamatosan forráshiányos nemzet voltunk és vagyunk ma is. A hiányzó emberi erőforrást és tehetséget – és ennek köszönhetően valamennyire a tőkét is – az asszimilációval pótoltuk. Önálló demográfiai csodára nem voltunk képesek. A magyar nemzet tehát addig működik, amíg elég vonzó másoknak, asszimilálni és hasznosítani tudja azokat, akik le akarnak itt telepedni. (Miközben a magyar nemzet világosan romlik akkor, amikor nem tudja visszatartani, kiirtja vagy elűzi a saját tagjait, illetve a hanyatlás megbízható indikátora, ha eluralkodik benne – mint ma – az etnicista beszédmód.)

Mármost mi következik ebből Miniszterelnök úr világképére nézve? Az, hogy az etnicista bezárkózás ad absurdum kihalással, de legalábbis hanyatlással fenyegeti a magyarokat. Miniszterelnök úr sem tud egyetlen speciális megkülönböztető értéket sem, amely a világtól kollektíve megkülönböztetne minket és közben ezer év sikereinek is a záloga (és akkor most nagyvonalúan hagyjuk figyelmen kívül ezer év legalább hasonló súlyú, ha nem súlyosabb kudarcait.) Miniszterelnök úr rossz szokása szerint lazán ködösít és semmi mást nem csinál, mint egy fikció nevében sorainak összezárására akarja rávenni egy heterogén társadalom tagjait. Nem fog menni. Értse meg, hibás a projekt. Bármennyire erősen is látszik Ön ülni a bakon, a szekeret nem ezeréves magyar lovak húzzák (ma EU-s háttérrel már látszólag sem), és amit Ön személyesen összehozott a járműből, azok legfeljebb a szögletes kerekei. A kocsiról ez persze (még) nem látszik, Ön meg elhazudja a bakról. Látszani majd akkor fog, ha a külhoni lovakat kifogják a tulajdonosaik. Akkor majd a cserkészek is csak pislogni fognak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2018. május 29. 19:00
Ellenségeimnek: "Hogy a Béndek álljon beléd, vagy írjon neked néhány sort"
kitiltott
2018. május 29. 10:02
Ilyen írásért régen száműztek volna te nenzetgyalazo faszkalap
navis praetoria
2018. május 29. 00:46
"sem tud egyetlen speciális megkülönböztető értéket sem, amely a világtól kollektíve megkülönböztetne minket és közben ezer év sikereinek is a záloga" Itt van egy: a nomád népvándorló népek közül egyedül a magyar tudott Európában gyökeret verni, európai középhatalmat alkotni, a történelmi katasztrófák és a tömeges betelepítések ellenére főnixként föltámadni és fennmaradni. Nézzék meg Magyarország térképét 910-ben, a győztes lechfeldi csata idején, és 1910-ben. Gyakorlatilag identikus. Ezt nevezik market staying powernek :D A XX. század két Mohácsa ellenére is - Károlyival, Kunnal, egy hosszú tatárjárással és Rákosival súlyosbítva - még itt vagyunk, élünk és rúgdalózunk - a béndekek bosszúságára.
néhai Ch.Pilot
2018. május 28. 22:40
Béndek csak provokál. Tudja, hogy egy szava sem igaz, csak azért mondja ezeket, hogy nekünk a választáson győztes magyaroknak bosszúságot, fájdalmat okozzon. Ez egyfajta elégtétel a számára. Maradjon is ez így még 100 évig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!