Orbán és Rákosi

2018. április 12. 12:50

Nem tudható, hogy ki van rajta a listán. Valószínűnek tartom, hogy azok akik elképzelték, hogy a Fidesz legyőzhető.

2018. április 12. 12:50
Charles Gati
Népsza

„A történet azért időszerű, mert a 2018-as kampány hevében Orbán Viktor is emlegetett egy listát, egy 2000-eset, amelynek szereplőire – ha győz a Fidesz – feltétlenül emlékezni kell. A lista, ha valóban van ilyen, nem nyilvános, nem lehet tudni, hogy kik vannak rajta. (Nota bene: Nagy Imre harcostársai már nem élnek, de lehet köztük olyan – Vásárhelyi Miklós – akit még ma is érdemes támadni. Elvégre hű maradt liberális elveihez és nem állt át a nemzeti táborba.)

Mivel nem tudható, hogy tulajdonképpen ki van rajta a jelenlegi listán, engedtessék meg nekem, hogy találgassak. Valószínűnek tartom, hogy azokról lehet szó, akik elképzelték, hogy a Fidesz legyőzhető. Mit képzeltek ezek? Nem tudták, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Nem tudták, hogy nincs nyugati politikus, aki a ravasz Mikoján példáját követve Pestre jön, és »rendet« teremt?

Egyébként van még egy hasonlóság 1956 és 2018 között. A nyugati sajtóban Magyarország most újra központi téma. A Fideszt még konzervatív lapok sem támogatják. Ezt persze jó tudni, de az még fontosabb, hogy bár a nyugati kormányok látják mind a közelgő magyar diktatúra jeleit, mind az Európai Unió fenyegetettségét, egyelőre egyiküknek sincs se terve, se elképzelése arról, hogy mit tegyen értékei védelmében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
46providence
2018. április 14. 10:45
charles gati,Karcsi,RETTEGJEN,RETTEGJEN,RETTEGJEN,a szemét bandájával együtt!Hm,mire felébred ma,megdól ZORBÁN,bírná a mája,mi?Megyek hányni.
luisbathhelena
2018. április 13. 21:05
"Elvégre hű maradt liberális elveihez " Ne hazudj Gáti :-)) 1.Vásárhelyi -saját bevallása szerint- olasz ösztöndíja alatt a 30as évek végén csodálta Mussolinit és a fasisztákat. 2.Aztán a 40-es, 50- es években véresszájú komcsi újságíró lett a Szabad Népnél. 3. Aztán mikor ez már nem volt biznisz, liberális lett és a Soros alapítvány főnöke. Ebben az állapotában érte a halál. 4.Ha megéri a 2010-es éveket Jobbikos lett volna? Szóval ez a fickó sok minden volt életében, csak elvhű nem-hacsak nem állítjuk föl a fasiszta=komcsi=liberális egyenletet. Ahogy elnézem lehet hogy végig elvhű volt????
brekker
2018. április 13. 18:46
Orbán és Rékasi címmel találóbbat találóbbat tudott volna írni a szerző. Csak ahhoz olyan mértékben át kellett volna állítania a gondolatvágányait, mint amilyen mértékben a vasúti kocsikat áthelyezik más tengelyekre Záhonynál.
catalina9
2018. április 13. 06:56
Orbán és Rákosi" Charles Gati és Károlyi Mihály..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!