Tényleg ellenzéki szavazatokat tüntettek el?

2018. április 11. 12:04

Ha csak egyetlen, az állampolgári akaratot kifejező szavazat is elveszik a választási szervek hibájából, az súlyos gond egy demokráciában.

2018. április 11. 12:04
Bita Dániel - Mázsár Tamás
24.hu

„Ha csak egyetlen, az állampolgári akaratot kifejező szavazat is elveszik a választási szervek hibájából, az súlyos gond egy demokráciában. Nagyon úgy néz ki, hogy a vasárnapi parlamenti választáson ez több helyen megesett. Semmi nem utal azonban egyelőre arra, hogy ez a választás eredményét érdemben befolyásoló mennyiségben történt volna meg. Ami természetesen nem ad felmentést senkinek, aki tehet erről, vagy éppen a sokasodó jelzések ellenére nem követ el mindent azért, hogy a hiba oka világos legyen. Mégis érdemes különválasztani az érdemi vizsgálatot követelő hangokat azoktól, amelyek szerint a Fidesz egyszerűen elcsalta a választást.

Bár az ellenzék egy része szervezett csalásról beszél, ezt alátámasztó súlyos bizonyítékok nincsenek, inkább csak elszigetelt, de bizonyos módon mégiscsak hasonlóságokat mutató esetek. A leggyanúsabb körülmény, hogy egyetlen, napvilágra került ügy sincs, amelyből a Fidesz jött volna ki rosszul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. április 13. 01:18
Jó éjszakát mindenkinek!
kérdés
2018. április 13. 00:56
Mindenki nagyvonalúan átugrik azon a tényen, hogy maga az ellenzék kavarta meg a legjobban a választók agyát az eszetlen kormány_buktató stratégiájával, taktikázásával....majd pont a Marinéni, meg a Józsi fog kigazodni a mutyizós üzleteiken, hogy épp mikor ki kinek a javára lépjen le, meg föl, meg vissza-----egyszerűen legyintenek.....majd pont a szavazóhelység magányában fog emlékezni a széllelbélelt, rögtönzött ötletekre? A legutolsó javaslatokra, amik között tutira volt olyan, amivel nem értett egyet, így oda ikszelt, ahová úri kedve diktálta....inkább ilyen az az élet. Azt viszont jócskán elképzelhetőnek tartom, hogy jópáran összebeszéltek kisebbségi ügyekben, hogy inkább őket támogatják.....ui. én is inkább azokat támogattam volna, ha nem lett volna itt alkalmas jelölt, aki érdekeim képviselné. Azért mert vki nem plakátol, meg nem harsog, azért még a szava, szavazata számíthat...vagy abban is csak az ellenzéki csordaszellem nyerhet?
zakar zoltán béla
2018. április 11. 18:30
Taknyo-tok-ban vergődtök!
annamanna
2018. április 11. 17:39
Megnéztem a saját választókörzetem eredményeit. Olyan nemzetiségi szavazat is volt benne, amilyen nemzetiség itt biztosan nem létezik (görög nemzetiség. Mi van? Még jó, hogy nem japán. Cigány nemzetiségi elképzelhetően lakik a körzetben, vagy esetleg kínai - olyan nemzetiségi szavazat nem volt, pontosabban mintha pont a roma nem számítana nemzetiségnek, a kínai boltos meg úgyse szavaz - de görög nemzetiség? Olyan itt nincs). Kamupártos szavazat is volt jó pár. Volt cigánypárti képviselőre szavazás, noha magára a cigánypártra nem szavazott senki. És az adatok alapján úgy tűnik, mintha nem lett volna sulykolva a taktikai szavazás, mert rengeteg jelölt között oszlottak meg a szavazatok, amit nehezen tudok komolyan venni. Még egy cetlit sem dobtak be magukról bemutatkozásként, csak megjelentek a szavazólapon, és fura módon szavazatokat is kaptak. Ennyire nagylelkű a helyi nép! Tökismeretlen tökesélytelenekre szavaz lelkesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!