A bukás?

2018. április 14. 16:51

Nincs az a vereség, mely megingatná őket a saját csalhatatlanságukba vetett hitükben.

2018. április 14. 16:51
Aristo
Pesti Srácok

„Olvasom, hogy a megszűnni látszó Magyar Nemzet búcsúztatóját kik írják. Veretes nevek. Róna Péter, Lányi András, Bod Péter Ákos, Kukorelly Endre és néhányan mások. Csoda, hogy Heller Ágnes még nem szólalt meg. Íme, a hidra halhatatlan feje emberek, melyeket még korántsem vágtunk le.

Ők ugyanis – saját véleményük szerint – nem szenvedtek vereséget és továbbra is készen állnak csapatokat gyűjteni és újra harcba vezetni őket. Ezeket az embereket, amúgy, a pártok „értelmiségi holdudvarának” szokás nevezni, ami szerény véleményem szerint hiba. Mifelénk ők ugyanis maguk a Hold és a holdudvar pedig a pártok, akik kétségbeesetten próbálják követni az utasításaikat. 

És nincs az a vereség, mely megingatná őket a saját csalhatatlanságukba vetett hitükben. A pártjaik – akik most elviszik a balhét – nagyon régen már, csak az ő kifutófiúik voltak, és mióta kialakult a magyar médiapolitizálás már tán nem is a legfontosabbak. Emlékezzünk. A kampány során miképpen osztogatták kéretlen tanácsaikat, mit tanácsaikat, utasításaikat arra nézve, hogy mit kell tennie és gondolnia az ellenzéket megtestesítő pártoknak. Emlékezzünk arra, hogy például Bod, vagy Róna 8 éve minden héten megjósolták az unortodox gazdaságpolitika összeomlását, és mikor mégsem omlott össze akkor sohasem mondták, hogy tévedtek. Mert az – az ő esetükben – fogalmilag kizárt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2018. április 15. 15:01
a megszűnni látszó Magyar Nemzet a magyar "sajtószabadság" legnagyobb szégyenére megszűnt merthogy ez ez üzleti kérdés, ugye (szegény Petőfi meg forog a sírjában, bárhol is van) persze talán el lehetett volna adni az üzletembernek látszó osztráknak, aki.....tudjuk! vagy azt is lehetett volna, hogy a kormány nem csak a talpnyalók lapjait tömi ki állami hirdetéssel stb. stb. és ilyen (újabb!) erős felhatalmazás után már le kellene szokni a ballib oldal néhány megmondó emberének való megfelelési kényszerről, kedves Aristo!
lynx
2018. április 14. 21:23
Úgy csinálja, úgy köp rátok... Vagy szörcsintsen is egyet, és egy jó slájmosat? Ja, azt már a Marci lejogvédte. Marad a nyál. Mert megérdemled.
balbako_
2018. április 14. 19:26
Ez az értelmiségi holdudvar együtt bukott a pártjaikkal És ez tény!
Palepoli
2018. április 14. 18:42
Amit Milotay István Jászi Oszkárról írt 1923-ban, az ma is helytálló a mostani választás veszteseire: "Jászi ennek a gyökértelen léleknek a dühével gyűlölte a történelmi Magyarországot, a magyar uralkodó osztályokat, az egész magyar "oligarchiát". A magyar paraszt és proletár nevében, amelytől soha senki idegenebb nem volt céljaiban és lelkiségében, mint éppen ő és társai, ezért vették revizíó alá ennek az oligarhiának a történetélt, persze a maguk módja szerint. Werbőczytől számonkérték a francia enciklopédisták eszméit; a magyar dzsentritől, e "vármegyei rablólovagoktól" pedig a belga és német nagyipari szocializmus vívmányait. Gyökértelenségüket érezve ősöket kerestek a Martinovics-féle összeesküvés szegény kalandoraiban és spionjaiban éppen úgy, mint jóhiszemű magyar-nemes világpolgáraiban. A nemzetiszínű negyvennyolctól irtóztak...." "EKKORA CSALÓDÁS, A TÉNYEK ILYEN BRUTALITÁSA EGY ÖKRÖT KIJÓZANÍTHATNA, DE A DOKTRÍNÉRT SEMMI SEM HOZZA ZAVARBA. SOHASE Ő A HIBÁS, HANEM A TÉNYEK ÉS AZ EMBEREK, AMELYEK NEM ALKALMAZKODNAK ELMÉLETEIHEZ." - Milotay István Jászi Oszkár "keleti Svájc" tervéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!