A szemünk előtt csalják el a választást

2018. március 12. 09:52

A bizniszpártok láthatóan nem tartanak attól, hogy vissza kell fizetniük a kampánytámogatást

2018. március 12. 09:52
24.hu
24, hu

„Hiába a szigorítás, a bizniszpártok láthatóan nem tartanak attól, hogy vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, ha 1 százaléknál rosszabb eredményt érnek el az áprilisi választáson. Nem jelentéktelen összegről van szó: csak a listaállítással majdnem 1,7 milliárd forintra tesznek szert a kamugyanús pártok, ha pedig az egyéni jelöltjeiket is hozzávesszük, nagyjából 2,5 milliárd forint landol náluk.

Bár a tavaly nem jogerősen négy év börtönre ítélt Szepessy Zsolt pártjának listáját nem vették nyilvántartásba, 65 egyéni jelöltje éppúgy elindulhat, mint a hozzá köthető két új szatellitpárt, amelyek legalább 16 választókerületben rokonokat, párokat indítottak egymás ellen.

A Családok Pártja ráadásul nemrég egy székhelyszolgáltató telephelyére lett bejegyezve, de több más alakulat is mintha már készülne az eltűnésre. Találtunk üdülőbe és üres telekre bejegyzett, országos listát állító pártot is.

A pártbiznisz elsősorban az ország szegényebb részein harapózott el, ott lesz lepedőnyi méretű a szavazólap.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2018. március 12. 21:52
Állampárti választási rendszer.
péterx
2018. március 12. 18:19
Választási pártok mindenütt nagy számban indulnak Európában , kár előre fanyalogni . Zuschlagék pl. már lebuktak , s büntetőjogi szakaszban van az ügy .
terra
2018. március 12. 17:57
A baloldali sajtó kórusban üvölti, hogy a kamupártok fideszes választási csalás eszközei. Holott ha valakinek ez érdeke, akkor az az ellenzék. Felkészülnek rá, hogy erre hivatkozással vitatják majd a választás és a következő kormány legitimációját vereségük esetén.
pppp
2018. március 12. 12:43
igaza van, csak az összefogás induljon a választáson, más nem. a fideszt meg be kell tiltani, mert valószinüleg ők nyernek, és karigernek ez nem tetszik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!