Civil tüske

2018. február 17. 09:11

A civil világ tüske Orbán körme alatt, mert kiderülhet, hogy a légmentes burok feltörhető, és a szabad levegő erodálhatja az abszolút hatalmat.

2018. február 17. 09:11
Bihari Tamás
Népszava

„Legalább egy gondolat erejéig próbáljunk meg belehelyezkedni Orbán Viktor lelkébe, agyába. Itt van egy ember, még ha politikus is, aki hosszú évek óta sziszifuszi erőfeszítéseket tesz azért, hogy megalkosson egy légmentesen zárt rendszert, amiben minden és mindenki tőle függ. Legyen gazdag vagy szegény. Ebben a tökéletes rendben keltenek zavart a civil szervezetek, amikor – tán még külföldi forrásokból is! – a szegényeknek ételt, ruhát, jogi segítséget adnak; nemre, fajra, vallásra, nemi identitásra tekintet nélkül. Ez pedig érthetően bántja Orbánt, mert így az a képzet alakulhat ki sok emberben, hogy rajta kívül is van élet. Sőt!

(...)

A civil világ tüske Orbán körme alatt, mert kiderülhet, hogy a légmentes burok feltörhető, és a szabad levegő erodálhatja az abszolút hatalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. február 18. 05:00
RMDSZ bácsira hasonlít.
Dénia
2018. február 17. 19:40
De hogy van pofátok beállítani a Soros NGO-it a magyar civilvilág egészeként? A sorosalapítványok emberei egy nemzetközi pénzmágnás által fizetett ügynökök. Nem A magyar civilszféra, aki szembenáll a magyar társadalom által legitimált hatalommal. Fából vaskarika. Ha az egész magyar civiltársadalom szembenállna ezzel a kormánnyal, akkor nem választanák meg.
Karbantartó9
2018. február 17. 19:24
Minden szavad mocskos hazugság!
atila68
2018. február 17. 19:23
Burokban (gy.k.: irreális elképzelés a világról, annak működéséről) az úgynevezett civil szervezetek élnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!