Megalakultak, megbuktatták Botkát, meg is szűntek

2018. január 06. 18:02

Ilyen szereplők mellett miért is akarjuk leváltani Orbán Viktort?

2018. január 06. 18:02
Pap Szilárd István
Mérce

„Szóval a nagy kormányváltó szólamok, a magasztos körítés mellett ennek az úgynevezett mozgalomnak annyira futotta, hogy megalakult, keltett egy kis felfordulást, félreállított egy miniszterelnök-jelöltet, aztán szépen hagyott csapot-papot és megszűnt. Teljes körű ellenzéki megállapodás nuku, közös miniszterelnök-jelölt nuku.

És tudjuk, Tarjányinak nemcsak az ellenzéki megegyezés jelent csupán fügefalevelet, amivel majd alkalomadtán lábat is lehet törülni, hanem az ellenzéki térfél másik fontos politikai ügye is, a sajtószabadság. Médiatulajdonosként így nyilatkozott tavaly szeptemberben:

»Ha akarnám, csak hétfőn, szerdán és pénteken jelennének meg cikkek az oldalon, mert ez az én újságom. Feltehetek és levehetek anyagokat, senki sem tudja megakadályozni.«

A Magyar Progresszív Mozgalom sorsa felől nézve, joggal merül fel a kérdés, hogy vajon a rengeteg újságírót foglalkoztató Zoom.hu is ugyanazt a véget éri idejekorán, mint a mozgalom, ha alapítója privát céljai teljesülnek?

De ami számunkra, választók számára még fontosabb kérdés: vajon az ilyen – virágnyelven szólva – komolytalan projektek és szereplők részvételével mennyire tud hiteles lenni bármilyen ellenzéki politika? Meg amúgy, ilyen szereplők mellett miért is akarjuk leváltani Orbán Viktort?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. január 09. 03:13
"Meg amúgy, ilyen szereplők mellett miért is akarjuk leváltani Orbán Viktort?” A kérdés jogos. Mégis milyen alapon, és kire cserélnénk le Orbánt. És aztán mit nyernénk vele, ilyen figurákkal, azon kívül, hogy nem Orbánnak hívják a miniszterelnököt... A sorosozás megszűnne, de azután? Don José halna meg Carmen helyett? Mennyivel lennénk beljebb?
Mich
2018. január 07. 00:11
Kettős Bérenc, most mi a bajod...?! Nem csak te lehetsz egy komolytalan barom...
atila68
2018. január 06. 22:28
Mérve vs. Zoom Mikor a legalja küzd a kattintásért.
zolizolizoltan
2018. január 06. 22:13
Az MSZP gyurcsányistái már régen eltökéltek abban, hogy lepaktálnak a DK-val. Az átlagos újságolvasó ezt már tavaly is érzékelte. Botka érthetetlen módon nem érzékelte, hogy milyen nagy erők indultak el Gyurcsány felé az MSZP-n belül már legalább két éve. Minek ide a Fidesz? Ezt nem értem Botkától. Valószínűleg nem akarta néven nevezni a dolgokat és terelt egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!