Az elnyomóink neve változik

2018. január 29. 09:05

Sorostól sem 20 milliárdot, sem 2 forintot nem kaptunk: bár ha kapnánk, sem találnám azt szégyellnivalónak. Interjú.

2018. január 29. 09:05
Gulyás Márton
HVG

„Sokan új rendszerváltásról, valami tiszta és vadonatúj politikai erő eljöveteléről fantáziálnak. Mennyire reális ön szerint ez?

Valóban le kellene számolnia a magyar társadalomnak a politikai messiásvárással, hiszen az sem 1989-ben, sem 2010-ben nem vezetett eredményre. A leendő új politikai elitnek is lesznek hibái, a lényeg az, hogy olyan társadalmat építsenek, ami a legnagyobb fokú egyenlőséget garantálja a polgárainak, és ne pusztán a hatalmuk megtartásán dolgozzanak. Nem hiszem azt sem, hogy ez megtisztító, földrengésszerű átalakulás során jön létre. Ugyanakkor a társadalomnak nem szabadna elkövetnie a rendszerváltás hibáit. A váltás során el kell kobozni a fideszes oligarchák pénzét, ha nem tisztességesen szerezték a vagyonukat, és bíróság elé kell hurcolni a rendszer kiépítésének és működtetésének főbűnöseit.

Ez kivitelezhető a jogállamiság keretei között?

Ahogy egyre magabiztosabbak a fiúk, úgy követnek el egyre több hibát. Az OLAF 13 milliárdot követel Tiborczékon. Ha nem Polt Péternek hívnák a főügyészt, már a börtönből védekezne.

Mit szól ahhoz, hogy a közszolgálati híradó szerint önök 20 milliárd forintot kaptak Sorostól? Tudjuk, persze, hogy ez hazugság, de árulja el, miből élnek?

Sajnos nem vagyok rendszerváltó liberális párt, hogy csak úgy kistafírozzon mindenféle külföldre szakadt hazánkfia, ezért Sorostól sem 20 milliárdot, sem 2 forintot nem kaptunk: bár ha kapnánk, sem találnám azt szégyellnivalónak, sőt nem lenne abban semmi rossz az égegyadta világon. Ha csak az 1 százalékát megkapnánk annak az összegnek, amit a híradások szerint nekünk szokott juttatni, abból olyan országos mozgalmat szerveznénk, hogy ihaj! Nekem március végéig lettek kicentizve a tartalékaim; a választások után visszatérek a munkaerőpiacra. Nem pusztán dolgozni – mert munkám most is annyi van, hogy nem is kellene több –, hanem pénzt keresni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2018. január 30. 15:51
Érdekesen látják a világot, akiket az érdekel, Gulyás Márton miből él. Aligha közpénzből. Engem az érdekel, Mészáros Lőrinc meg Tiborcz István miből él. Nagyon úgy néz ki, hogy közpénzből.
DavidBL
2018. január 29. 20:52
Buzi, mitugrász, naplopó paprikajancsi.
Bástyaelvtárs
2018. január 29. 18:28
Én viszont nem hiszek abban, hogy hatalmas, mindenre kiterjedő elszámoltatás meg tud történni. Legjobb esetben is csak részlegesen. nyilván meg van már szervezve hogyan menekülnek el az országból és tűnnek el örökre. Ha csak Orbán lopott vagyonát vissza tudná szerezni az ország abból helyre lehetne hozni a teljes magyar felsőoktatást pl. Az oligarchái is kimentettek már külföldre annyi mozgatható vagyontárgyat és kp -t, h eltűnhessenek. Másfelől azzal is vitatkoznék, h nem egyszerre, földcsuszamlásszerű módon fog helyreállni a jogállam. Másképp már nem tud. Apránként orbánékat nem lehet elzavarni.....
justiceforhungary
2018. január 29. 18:17
a berni kém szakállas változata
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!