A lehetetlen létezik és szakértői kormánynak hívják

2017. december 04. 10:01

Jobb óvatosnak lenni azokkal, akik tökéletes, tisztán szakmainak vagy tudományosnak beállított megoldásokkal reklámozzák magukat.

2017. december 04. 10:01
Varsányi Bence
Bizonyos tekintetben

„Ezek a különböző szakértői megoldások – még ha csakugyan a lehető legprofibbak, legszakmaiabbak is, amely ugye egy eléggé idealisztikus feltételezés –, ugyanazokért az anyagi erőforrásokért küzdenek. Az állami költségvetés pedig véges, tehát valakinek el kell döntenie, hogy mire jusson több, és mire kevesebb pénz. Egyszerre mindent nem lehet, pláne nem a lehető legjobban.

És ki fog dönteni? Hát a politikus. Ő fog mérlegelni, hogy szerinte mi a fontosabb. Itt bukik meg a tiszta szakértelem kormányzása, a politika és a szakügyek steril elválasztásának ígérete. Ahogy Giró-Szász fogalmazott, a szakértői kormány definíció szerint nem létezik. A Momentum Mozgalom mindezek ellenére mégis ezzel a lózunggal kampányol 2017-ben, amikor az ember már azt hinné, hogy mindenki belátta az elképzelés paradox jellegét – vagy ha nem is tették, legalább elment a kedvük a dologtól a korábbi tapasztalatok miatt. (...)

Hogy a nem létező szakértői kormánnyal való szimpatizálás annak tudható-e be, hogy kiábrándultunk az érdekképviseleti rendszerből, a politikusokból és a különböző ideológiákból, vagy mondjuk egyszerűen kényelmesebb másokra hagyni a politikát, csak nekünk ne kelljen vele foglalkoznunk, illetve esetleg abból fakad, hogy igényeljük egy felettünk álló, szellemi felsőbbrendűségét nyíltan deklaráló kaszt kioktatását, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy jobb óvatosnak lenni azokkal, akik tökéletes, tisztán szakmainak vagy tudományosnak beállított megoldásokkal reklámozzák magukat, tegyék ezt akár a délutáni Teleshopban vagy a politikai közbeszédben.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2017. december 04. 20:25
Ahogy egy háború kérdését sem jó tábornokokra bízni, a gazdaság irányítását sem adhatjuk szakértők kezébe.
tom hagen
2017. december 04. 14:03
Ide is: Ennyire szakértő a Momentum: Szombatra a Momentum és az ő képviseletében a volt SZDSZ-es Baán Barnabás (meg még vki) meghirdette, hogy kitelepül Bfüred Vásárcsarnoka elé 9-15 óra között. Na, vettem a fáradtságot és átmentem Füredre fél 3 körül, hogy mi újság a tömeggel. Tettem ezt azért, mert a Vásárcsarnok szombaton 13-ig van nyitva.:-D Tehát arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább ezt tudják... Mondanom sem kell, sehol senki. :-D
Google
2017. december 04. 10:23
Szakertoi es civil - ime ket szolelemeny, ami semmit nem takar, semmit nem jelent, semmit nem mond, csak szimplan atver. Amint emberek a polisz ugyeit intezik, politikusokka valnak. Facsarhatjuk barhogy!
Mutimi
2017. december 04. 10:20
""Hogy a nem létező szakértői kormánnyal való szimpatizálás annak tudható-e be,"... Nem szimpatizálunk ilyenekkel. Már van tapasztalat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!