Egy elszalasztott lehetőség

2017. december 20. 19:38

Az LMP felelőssége is, hogy az elzárkózott „Új pólus”-típusú együttműködéstől.

2017. december 20. 19:38
Misetics Bálint
Reflektor

„Az ellenzéki nyilvánosságban ennek a fejleménynek sokan örültek, mások viszont az erkölcsi magasabbrendűség magas lováról gúnyolódtak Karácsony Gergely »pálfordulásán«.

Nem feladatom megvédeni Karácsony Gergely döntését. Nem is tudnám: nem értek egyet vele. Azt azonban mégis érdemesnek tartom megjegyezni, hogy azt hiszem, a helyzet bonyolultabb ennél.

Az, hogy az MSZP-n kívüli baloldali ellenzék egyik legismertebb és legnépszerűbb politikusa, aki maga is számtalanszor, megalapozottan és őszintén kritizálta az MSZP politikáját, 2014 után közel négy évvel Molnár »hajléktalanmentes övezetek« Gyulával kézen fogva áll az MSZP színpadán, nem csak Karácsony Gergely és a Párbeszéd felelősségét veti fel.

Felveti az LMP felelősségét is – amennyiben a nyilvánosságban következetesen elzárkóztak a Párbeszéd és az Együtt politikusai által hosszú ideig kitartóan javasolt »Új pólus«-típusú együttműködéstől.

És felveti elveti azoknak a szavazóknak a felelősségét is (engem is ideértve), akik egyszerre szerettük volna, szeretnénk a Fidesz hatalmának a megtörését, és azt, hogy ebben a szélsőjobboldalon kívül lehetőleg a 2010 előtti politikai uralkodó osztály pártjai is minél kevesebb szerepet játszanak, viszont nem tettünk semmit ezért, vagy ha tettünk is valamit, nyilvánvalóan nem eleget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 21. 13:26
Ez az egész nem egész véletlen Gémesi György túlélőshowja most, hogy felhagy a polgármesterkedéssel?
spájdernecc
2017. december 21. 07:29
Miért is kéne összenőnie az LMP-nek a saját Brútuszaival?
Bölcs Ész
2017. december 21. 06:44
A libsik láthatóan nem képesek másban gondolkodni, mint egy új, MSZP-SZDSZ szerű koalícióban. 1994 óta nem sikerült újat kitalálni.
Zsolt75
2017. december 21. 00:11
Az "új pólus" az LMP- ből vált ki. Biztos rohannak összefogni vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!