Végjátéktaktika a baloldalon

2017. december 30. 14:19

Hiába a jelentős csavarok, továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal pártjai mire jutnak a végén.

2017. december 30. 14:19
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„Habár Botka László őszi visszalépésével elhárult az akadály, hogy közös lista legyen a baloldalon, a DK mégis egyértelműen kihátrált mögüle. Nyíltan kimondta: önálló listát állítanak, és meg is tették. Nem mellékes, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK egyedül is képes átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt, vagyis önállóan is bejuthat az Országgyűlésbe, és frakciót alapíthat. Az év utolsó hónapjaira ráadásul egyre csökkent a különbség a DK és az MSZP között, vagyis még az is felvetődhetett, hogy a szocialisták további mélyrepülése esetén Gyurcsány Ferencék még meg is előzik őket.

Vannak a fent leírt manőverezéseknek már most egyértelmű vesztesei is. Az Együtt kitart az önállósága mellett, úgy viszont aligha jut be a parlamentbe. Legfeljebb abban bízhatnak, hogy egy-egy jelöltjük egyéniben győzni tud, persze ha mások nem indítanak ellene másik esélyest. A Fodor Gábor vezette Liberálisok együttműködnének, de érdemben még senki nem számolt velük, hiszen szavazót alig vonzanak.

Hiába a jelentős csavarok, továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal pártjai mire jutnak a végén. A jelenlegi állás szerint ott tartanak, hogy a 106 egyéni választókerületben csak egy baloldali képviselőjelölt indul a kormánypártival szemben. Igaz, az ellenzékből ott lesz még – nagy eséllyel – egy LMP-s, egy momentumos, illetve egy jobbikos jelölt is. Az viszont még kérdéses, hogy a pártlistákból hányat lehet majd látni a szavazólapon. Várhatóan február közepéig, végéig van még idejük ezeken a kérdéseken alkudozni, utána hivatalosan is be kell jelentkezni a választásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. január 01. 13:24
Jobb cím lett volna a Vígjátéktaktika a baloldalon.
zolizolizoltan
2017. december 31. 08:42
Az MSZP miért nem kéri ki magának, hogy a baloldalhoz sorolják Gyurcsány pártját a DK-t, Fodor "pártját", a Liberálisokat, valamint az Együttet, a Momentumot és a liberális média újságíróit? Válaszolok: mert az MSZP mai vezetői nem baloldaliak.
Akitlosz
2017. december 31. 06:23
Egy parlamenti frakció azért sokat számít. Nem akarja ezt még egyszer elbukni a DK és ez érthető.
Bicska Maxi
2017. december 30. 22:25
"Hiába a jelentős csavarok, továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal pártjai mire jutnak a végén." amit jelentős csavarnak vél az csak annyi, hogy addig tekerték amíg be törték a fejet, és most úgy tesznek mintha ez lenne a terv, csak itt már nincs 5 éves meg hasonlók , és a selejtet a választók írják le
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!